-500 γραμμάρια αλεύρι
-1 φακελάκι μαγιά
-½ φλιτζάνι ζάχαρη
-1 ½ κ.γ κανέλα
-½ κ.γ. μαχλέπι και ½ κ.γ μαστίχα κοπανισμένα
-½ κ.γ αλάτι
-νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 1 και ½ φλιτζάνι)
Γέμιση
-400 γραμμάρια ταχίνι
-1 φλιτζάνι ζάχαρη ή 2 κουταλιές μεγάλες μέλι
-1 και ½ κ.γ. κανέλα
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και όλα τα υλικά της ζύμης. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλά στα χέρια και να είναι μαλακή. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα – ίσως και λιγότερο – για να φουσκώσει το ζυμαράκι.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 – 10 μπάλες. Ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα. Βάζουμε μια – δυο κουταλιές γέμιση σε κάθε φύλλο και την απλώνουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε απαλά ρολό το φύλλο και στη συνέχεια κυκλικά σαν σαλιγκάρι. Κρύβουμε την άκρη από κάτω και πιέζουμε απαλά με την παλάμη από πάνω για να πλατύνουν λίγο. Τοποθετουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν.
Μόλις φουσκώσουν, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Τρώγονται ευχάριστα και ζεστές και κρύες, με λίγο κανέλα και ζάχαρη άχνη από πάνω αλλά και σκέτες.
Â