Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη έχει γίνει πλέον η έδρα της Ρομποτικής στην ΑΜ-Θ

Η Ξάνθη έχει γίνει πλέον η έδρα της Ρομποτικής στην ΑΜ-Θ

0
robotiki dimotiko17

Διέπρεψαν οι ξανθιώτικες μαθητικές ομάδες Γυμνασίου στους Περιφερειακούς αγώνες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Κυριακής

Δυναμική και πολυσύνθετη η εκπροσώπηση της ΑΜ-Θ στους τελικούς της Αθήνας στις 18 Μαρτίου

Κατάμεστη ήταν την Κυριακή 5 Μαρτίου η αίθουσα του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στην Ξάνθη (Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων), όπου φιλοξενήθηκε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», καθώς και ο 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής ΑΜ-Θ για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Τη διοργάνωση πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Ρομποτικής – Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης «RoboSpesialists» (www.robospecialists.gr) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WROHellas (μέσω του γραφείου Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης) και το Ερευνητικό κέντρο «Αθηνά».

Την πρωτοπορία της Ξάνθης ακολουθεί όλη η ΑΜ-Θ σταδιακά

krites gymnasio17Όπως σχολίασε η κα Θεοδώρα Ναλμπάντη, σχολική σύμβουλος πληροφορικής Θράκης και εκπρόσωπος της WROHellas στην ΑΜ-Θ: «Ήταν μια υπέροχη μέρα η σημερινή. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ερευνητικού Κέντρου ‘’Αθηνά’’ για τη ζεστή φιλοξενία, τα μέλη και τους καθηγητές του συλλόγου μας για την τεράστια προσπάθειά τους να οργανωθεί μια τόσο μεγάλη εκδήλωση, καθώς επίσης και όλους τους μαθητές της Περιφέρειας που συμμετείχαν. Καλή επιτυχία στις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν τους Τελικούς της Αθήνας το Σάββατο 18 Μαρτίου». Την εκδήλωση άνοιξαν η κα Μαρία Γκαγκώνη, πρόεδρος του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης ΑΜ-Θ Γεώργιος Τζάστας, η σχολική σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης Ευρώπη Πουρσανίδου και ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής Νικόλαος Σαζακλίδης. Επίσης, κριτές για την κατηγορία Δημοτικών Σχολείων ήταν οι κύριοι Φώτης Θεοχαρόπουλος και Αντώνης Μήτρου, ενώ για την κατηγορία Γυμνασίων οι: Βασίλης Κόκκινος, Παναγιώτης Γιάννης, Ζαχαρούλα Χαρπαντίδου και Κωνσταντίνος Νταντούρης.

Αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο η συμμετοχή και οι επιδόσεις των μαθητών

robotiki kosmos17Στους Περιφερειακούς αγώνες που φιλοξενούσαν λιγοστές ομάδες πριν 2-3 χρόνια, φέτος διαγωνίσθηκαν συνολικά 34 ομάδες, σε έναν δύσκολο και υψηλών απαιτήσεων διαγωνισμό, καθόσον δεν είναι μόνο η γνώση και η φαντασία της κατασκευής, αλλά και ο προγραμματισμός που απαιτείται για την ορθή λειτουργία των ρομπότ. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν τεράστιο αλλά εξίσου μεγάλο και των γονέων, που παρακολουθούν κάθε βήμα της προόδου τους. Οι κριτές έμπειροι από πολλούς διαγωνισμούς υπέβαλαν ερωτήσεις σε παιδιά του Δημοτικού για να λάβουν, όπως οι ίδιοι είπαν με θαυμασμό, απαντήσεις όπως αυτές που θα έπαιρναν από μεγάλους. Οι βαθμολογίες των διαγωνισθέντων στο Γυμνάσιο, από την άλλη πλευρά, δυσκόλεψαν πάρα πολύ την επιτροπή, καθώς οι επιδόσεις τους ήταν πάρα πολύ κοντά. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα παιδιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπαίνουν δυναμικά στην εκπαίδευση ενός τομέα που ήδη εφαρμόζεται σήμερα συστηματικά στο εξωτερικό και ο οποίος είναι βέβαιο πως σύντομα θα κυριεύσει το μέλλον.

Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη στην τριάδα των Δημοτικών που πάνε τελικό

robokids17Στο διαγωνισμό των Δημοτικών Σχολείων την 1η θέση κατέλαβε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με την ομάδα ‘’LegoGalaxy’’ με μαθητές τους: Γεωργαντά Γεώργιο, Δελή Παναγιώτη, Μπάρμπα Νικολέτα, Μπούζγα Σταύρο, Πετμεζά Αναστασία, Πραντσίδη Δημήτριο και προπονητή τον κ. Στανίτσα Θεόδωρο που κατασκεύασαν ένα λεωφορείο με ανυψωτικό μηχανισμό. Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα “Probot” του ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την κατασκευή τους ‘’Straddling Bus” από τους μαθητές: Βλασίου Ιωάννη, Γκουντινούδη Δημήτριο, Γούδα Κωνσταντίνο, Κούτρα Αλέξανδρο, Μαυρουδή Ζωή, Μαυρομάτη Δημήτριο, Μαυρομάτη Χαράλαμπο και Σαρκετζή Χρήστο με προπονητή τον κ. Παπαδάκη Χρήστο. Την 3η θέση κατέλαβε το 14ο Δ.Σ. Ξάνθης με την κατασκευή τους «το αερότρενο» και μαθητές τους: Βασιλειάδου Θεοδώρα, Δερμεντζόγλου Αναστασία, Εξαφτόπουλο Άγγελο, Παπαδοπούλου Ραφαέλα, Παπαδόπουλο Σπύρο με προπονητή τον κ. Παντελίδη Παύλο.

‘’Σάρωσε’’ η Ξάνθη στην κατηγορία Γυμνασίου

Στο διαγωνισμό του Γυμνασίου οι ομάδες που συγκέντρωσαν την απαραίτητη βαθμολογία για την πρόκρισή τους στην τελική φάση είναι:

Κωδ. ομάδας

Όνομα ομάδας

Ονόματα διαγωνιζόμενων

Όνομα προπονητή

Σχολείο που εκπροσωπεί

Συνολική βαθμολογία

16

Unnamed

Κούδας Αντώνης,

Τοπάλ Εμρέ,

Τουμπάρης Χρήστος

Κουρτίδης Δημήτριος

RoboSpesialists

700

3

RoboCrew

Ατά Τσαμπάζ,

Ζώγκας Δημήτριος,

Πανταζίδης Νεκτάριος

Κουρτίδης Δημήτριος

RoboSpesialists

700

10

Gladiators

Παρασκευόπουλος Γεώργιος,

Ρικάρντι Μάρκος,

Σεκερτζής Δημήτριος

Μπαλαφούτης Αθανάσιος

Σύλλογος Ρομποτικής Ξάνθης

650

17

RoboTrainers 2

Γρηγορούδης Πασχάλης,

Γυφτόπουλος Φίλιππος,

Δαλακούρας Νικόλαος

Φωτιάδου Γλυκερία

1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

600

1

RoboTrainers 3

Γεωργιτζίκης Γιώργος,

Γραμματόπουλος Θεοδωρής,

Εμίν Οζάκ

Φωτιάδου Γλυκερία

1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

600

23

RoboWarriors

Αγγελίδης Δημήτριος

Κενανίδης Μιχαήλ

Πεχλιβάνης Σταύρος

Χατζηαγαπίου Ανδρέας

Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών

500

9

Sapes Cyborgs

Γιανγκαμποζίδης Μαρτίνος

Κοπανάκης Γεώργιος

Χατζηαγαπίου Ανδρέας

Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαπών

500

20

Τάλως1

Αλμπάντης Γεώργιος

Τζημαγιώργη Αναστασία

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Βαμβακά Ευαγγελία,

Κοτζαμπάσης Παναγιώτης

1ο Γυμνάσιο Δράμας

500

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…