Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Διαγωνισμός για 1.000 νέους οπλίτες με τριετή σύμβαση

Διαγωνισμός για 1.000 νέους οπλίτες με τριετή σύμβαση

0
stratos

Στρατός Ξηράς, 600 θέσεις, Πολεμικό Ναυτικό, 200 θέσεις και Πολεμική Αεροπορία, 200 θέσεις

Με 1.000 νέους μάχιμους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) θα ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.Η νέα προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενισχύσει -παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- τα τρία Όπλα. Ο διαγωνισμός θα πάρει τον «δρόμο» της υλοποίησης μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με την οποία δρομολογούνται οι απαιτούμενες, από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασίες για ανακατάταξη 1.000 ήδη υπηρετούντων για βραχεία περίοδο χρόνου.

H κατανομή των θέσεων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Στρατός Ξηράς, 600 θέσεις,

Πολεμικό Ναυτικό, 200 θέσεις και

Πολεμική Αεροπορία, 200 θέσεις.

Σύμφωνα με προηγούμενη προκήρυξη για μάχιμους της συγκεκριμένης κατηγορίας, οι περισσότερες από τις 600 θέσεις του Στρατού Ξηράς κατανεμήθηκαν στις Ειδικές Δυνάμεις (300 θέσεις), ενώ 160 οπλίτες είχαν στελεχώσει το Πεζικό, 50 το Σώμα Τεθωρακισμένων, 60 το Πυροβολικό, και από 15 άτομα το Σώμα Μηχανικών και τις Διαβιβάσεις.Οι οπλίτες που θα επιλεγούν θα υπηρετήσουν για το χρονικό διάστημα των δύο ετών, το οποίο μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος. Όλοι οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης προσλαμβάνονται σε μάχιμα καθήκοντα (ειδικότητα «μαχητή») σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, της ΑΣΔΕΝ, στα νησιά Αιγαίου και της 1ης ΜΠ στη Μακεδονία. Δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους και σε όσους έχουν «απολυθεί» από το στράτευμα τα τελευταία δύο έτη, ενώ οι έφεδροι εξαιρούνται του διαγωνισμού. Οι οπλίτες που ανακατατάσσονται και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς τοποθετούνται και υπηρετούν σε όλες τις Μονάδες εκστρατείας, καθώς και σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εκπληρώνουν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Ειδικότητες

Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση για τον Στρατό Ξηράς, και αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν, κάποιες από τις ειδικότητες που πρέπει να διαθέτουν οι ΟΒΑ, αναλόγως του Σώματος στο οποίο θα ανακαταταχθούν, είναι οι ακόλουθες: Αποθηκάριοι Πυρομαχικών-Εκρηκτικών, Διαβιβαστές, Ηλεκτροτεχνίτες Ερπυστριοφόρων Οχημάτων, Ηλεκτροτεχνίτες Τροχοφόρων Οχημάτων, Μάγειρες, Νοσοκόμοι-Τραυματιοφορείς, Οδηγοί Αρματοφορέων, Οπλουργοί, Πολυβολητές, Πυροβολητές-Ασυρματιστές, Πυροτεχνουργοί, Ρίπτες-Συσκευαστές Αλεξιπτώτων-Αλεξιπτωτιστές, Τεχνίτες Πυρομαχικών, Αρμενιστές, Τεχνικοί Όπλων, Ιατροί, Οδοντίατροι, Βοηθοί Νοσηλευτικής, Αστυνομικοί, Βοηθοί Ελεγκτών Πτήσεων, Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάσεων, Υδραυλικοί Εγκαταστάσεων, Μηχανικοί Ενσύρματων Τηλεπικοινωνιών, Μετεωρολόγοι, καθώς και Υγειονομικοί Ιατροί, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί. Επιπλέον, κατά την επιλογή, προηγούνταν κατά σειρά προτεραιότητας όσοι ανήκαν σε νεότερη ΕΣΣΟ, ενώ, μεταξύ οπλιτών της ίδιας ΕΣΣΟ, προηγούνταν οι μικρότεροι σε ηλικία. Αν συμπίπτουν δε οι ΕΣΣΟ και η ημερομηνία γέννησης, προτιμώνται αυτοί που η ειδικότητά τους, κατά την κρίση του οικείου Γενικού Επιτελείου, θεωρείται περισσότερο κρίσιμη και αναγκαία.Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προϋπόθεση θα ισχύσει και στην πολυαναμενόμενη νέα προκήρυξη, καθώς ο υπουργός έχει τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων να ενισχυθούν με νέο προσωπικό, ώστε να ανανεωθεί το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, τόσο πρακτικά όσο και ηλικιακά. Στόχο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αποτελεί η εκ νέου δημιουργία ενός ισορροπημένου μείγματος μεγαλύτερων στελεχών με εμπειρία και νεότερων στελεχών.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι voucher εργασίας από 29 έως 64 ετών

Του προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής»

Στην ιστοσελίδα voucher.gov αναρτήθηκαν τα ονόματα από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των 23.000 ωφελουμένων του προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής». Οι επιλαχόντες αλλά και όσοι δεν επελέγησαν μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις έως και τη Δευτέρα 6/3/2017 και ώρα 15:00. Η υποβολή των αντιρρήσεων γίνεται αποκλειστικά με κατάθεση του σχετικού εγγράφου ή ταχυδρομική αποστολή του στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τομέας Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΑπΚΟ), Υποδιεύθυνση ΙΙ διεύθυνση: Κοραή 4, 10464 Αθήνα. Για αναλυτικές πληροφορίες ως προς τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα.

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 15.000 θέσεις εργασίας για ανέργους άνω των 50 ετών

Από ιδιωτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς

Δυο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ ξεκινούν αύριο Πέμπτη ανοίγοντας 15.000 θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών. Οι θέσεις θα είναι πλήρους απασχόλησης.Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 23 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί. Οι προσλήψεις των ανέργων θα γίνουν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συνεταιρισμούς, σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά σε εργοδότες ιδιωτικού τομέα.

Πληροφορίες για τα προγράμματα

Οι 5.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των έξι και των δώδεκα μηνών θεωρούμενοι ότι βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση όπως χαρακτηρίζονται από το Πρόγραμμα. Αυτοί θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης. Οι 10.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 3 μήνες οι οποίοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Για να ενταχθούν στα προγράμματα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους πριν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων μέχρι και 12 μήνες πριν και για το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων μέχρι 3 μήνες πριν. Το κόστος των προγραμμάτων θα καλυφθεί από το λογαριασμό του ΕΛΕΚΠ και ειδικότερα του κλάδου ΛΑΕΚ. Αναλυτικότερα οι προϋποθέσεις και οι όροι συμμετοχής στα προγράμματα βρίσκονται για όσους ενδιαφέρονται στο site του ΟΑΕΔ.

ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 1.127 μόνιμες θέσεις εργασίας

Στις 1.127 ανέρχονται οι θέσεις που είτε «τρέχουν» είτε πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα:

-Ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ότι εκδόθηκε η 2Κ/2017 Προκήρυξη (ΦΕΚ 5/13-2-2017 και ΦΕΚ 8/15-2-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν τριάντα πέντε (135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την 1 Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 15 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη.

-Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Ε/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/15-02-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση, εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2190/1994 ως ισχύει. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει την 24η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή.

-Το επόμενο διάστημα αναμένεται να επανεκδοθεί η προκήρυξη 1Κ/2017 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων σε Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας. Η προκήρυξη ανακλήθηκε λόγω της ανάγκης αναμόρφωσης των αποδεκτών τίτλων σπουδών για τις προκηρυσσόμενες θέσεις, κατόπιν του αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την περασμένη Παρασκευή στάλθηκε εκ νέου με τις αλλαγές στο Εθνικό Τυπογραφείο.

-Παράλληλα, σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται το αίτημα της Υπηρεσίας Ασύλου για 203 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το αντικείμενο της εργασίας του νέου προσωπικού θα κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Για το λόγο αυτό πολλές από τις προσλήψεις θα αφορούν κατευθύνσεις οικονομικών και λογιστικής. Η συγκεκριμένη Προκήρυξη αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, τρίμηνο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…