Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βαλκανικές νότες στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Βαλκανικές νότες στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

0

Σπουδαίες συναυλίες με διάσημους μουσικούς – Άρχισαν οι αιτήσεις για όσους κιθαρίστες επιθυμούν να συμμετάσχουν

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, θα δώσει και φέτος το παρών στην Κομοτηνή για 4η συνεχόμενη χρονιά. Στα λίγα χρόνια της μέχρι τώρα παρουσίας του έχει καταφέρει να ενδυναμώσει αισθητά την κιθαριστική οικογένεια προσφέροντας στους σπουδαστές του πληροφορίες για την εξέλιξη του οργάνου, σεμινάρια, αλλά και ρεσιτάλ με κιθαριστές καταξιωμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η σταθερά υψηλή συμμετοχή των σπουδαστών κιθάρας και η αγάπη τους για το όργανο, όπως και ο ενθουσιασμός του μουσικόφιλου κοινού που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, δίνουν το έναυσμα για να διοργανωθεί φέτος το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης από τις 19 έως τις 22 Απριλίου.

Το σημαντικό στη φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτριο Σβυντρίδη είναι ότι “έχει χροιά από τα Βαλκάνια. Φέρνουμε δύο κιθαρίστες από το εξωτερικό πολύ σημαντικούς, ο πρώτος είναι ο Ιβάν Πετρίσεβιτς από την Σερβία που δραστηριοποιείται στην Κολωνία, ένας νεαρός κιθαρίστας με διεθνή φήμη και καριέρα. Η δεύτερη είναι από την Βουλγαρία, καθηγήτρια μουσικολογίας της Φιλιππούπολης η Στέλλα Μίτεβα Ντίνκοβα η οποία θα δώσει ένα ρεσιτάλ και μια διάλεξη. Αυτοί θα κάνουν την ατομική τους εμφάνιση. Είναι τιμή μας που έρχονται στη Θράκη”.

festival kithares17Αποκορύφωμα του φεστιβάλ αποτελεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2016 υπό τη διεύθυνση του μεγάλου δάσκαλου της κιθάρας Βαγγέλη Μπουντούνη. Το σύνολό της από 100 κιθαριστές, μαθητές στη πλειοψηφία, αλλά και καθηγητές από Μουσικά σχολεία και ωδεία της Θράκης, έχει αφήσει με τη μεγαλειώδη συναυλία του τις καλύτερες εντυπώσεις στα μουσικά δρώμενα της Θράκης και της Βορείου Ελλάδος. Η κιθάρα, εκτός από σόλο όργανο, μπορεί να συμπράξει σε σύνολο συμφωνικής ορχήστρας προσφέροντας στους συμμετέχοντες κιθαριστές μοναδικές εμπειρίες. Τη φετινή παρουσία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, θα πλαισιώσει το διάσημο δίδυμο Strings Demons. Στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης συμμετέχει και ο Μιχάλης Σουρβίνος, Έλληνας κιθαρίστας με διεθνή καριέρα, καθώς και ο πρόεδρος των Ελλήνων κιθαριστών Στέλιος Γκόλγκαρης.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν παρτιτούρες για να συμμετάσχουν στην Κιθαριστική Ορχήστρα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017 μπορούν να στείλουν μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail του φεστιβάλ thraceguitarfestival@yahoo.gr, ή στο κινητό τηλέφωνο 6936005781. Το επίπεδο των μαθητών που μπορούν να λάβουν μέρος είναι από προκαταρτική έως ανωτέρα. Επίσης μπορούν να ενημερωθούν σχετικά και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.thraceguitarfestival.gr, ή στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/thraceguitarfestival.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…