-2 φλιτζάνια (1+1) φασόλια άσπρα και κόκκινα, βρασμένα ξεχωριστά
-1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
-500γρ. ντοματάκια κονκασέ
-1 φλιτζάνι κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
-1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
-1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ή πράσινες, ολόκληρες ή σε ροδέλες (χωρίς κουκούτσι)
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα. Ρίχνετε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τους κουκουναρόσπορους, τις σταφίδες και τις ελιές και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Τέλος, ανακατεύετε τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες και τα βράζετε όλα μαζί για 5 λεπτά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Σερβίρετε τα φασόλια, ρίχνετε από πάνω τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με μαϊντανό.