Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έτοιμη και χωρίς προβλήματα η Ξάνθη για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Έτοιμη και χωρίς προβλήματα η Ξάνθη για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

0
xanthi aek

Το Σάββατο (28/01) στις 19:30 η αναμέτρηση στο «Xanthi FC Arena» των Πηγαδίων

Ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) διαιτητής – αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Χωρίς να προκύψουν νέα προβλήματα συνέχισε χθες την προετοιμασία της η Ξάνθη, ενόψει του σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ.

Στη χθεσινή προπόνηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές αφού πρώτα παρακολούθησαν DVD αναλύοντας τον αντίπαλο κι εστιάζοντας σε συγκεκριμένες φάσεις της ομάδας, στις 15:30 ξεκίνησαν να δουλεύουν με τις ασκήσεις προθέρμανσης αρχικά και νευρομυικού συντονισμού στη συνέχεια, ενώ ακολούθησαν τα παιχνίδια έντασης σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους και οι ασκήσεις τακτικής.

Πέτρος Ορφανίδης και Μανώλης Παπαστεριανός συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα, γεγονός που αποτρέπει τη συμμετοχή τους στον αυριανό αγώνα, ενώ αντίθερα ο Χαμζά Γιουνές που αντιμετώπισε πρόβλημα μικροτραυματισμού στο ματς κυπέλλου με τον ΟΦΗ προπονήθηκε και – εκτός απροόπτου – θα τεθεί στη διάθεση του Λουτσέσκου για τον αγώνα του Σαββάτου. Αντίθετα εκτός θα είναι ο Χατζητερζόγλου Οκάν που μετράει αντίστροφα για να ξεκινήσει το δικό του πρόγραμμα, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας θα ολοκληρωθεί σήμερα με το καθιερωμένο χαλάρωμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου, όπου οι παίκτες θα λάβουν τις τελευταίες οδηγίες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Εν τω μεταξύ ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, χθες μετά την πρωϊνή προπόνηση της Πέμπτης και δύο ημέρες πριν τον αγώνα με την Ξάνθη, ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές του την αποστολή του αγώνα με την Ξάνθη για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, από την οποία απουσιάζουν οι τραυματίες Αραβίδης, Τσιγκρίνσκι και Χουάν Ντίας, όπως επίσης και ο Ούγκο Αλμέιδα που είχε σκοράρει εις διπλούν την Ξάνθη στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ και θα καταφθάσει σήμερα στην πόλη της Ξάνθης ενόψει του αγώνα του Σαββάτου: Ανέστης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Μπακάκης, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Μεληκιώτης.

Ο Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) διαιτητής στο Ξάνθη – ΑΕΚ

Διαιτητής του Σαββατιάτικου αγώνα (19:30) με την ΑΕΚ ορίστηκε να είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους κ.κ. Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Βασίλη Καραβασίλη (ΕΠΣ Καβάλας) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Αγγελος Αγγελάκης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Ακόμη ένα όνομα στη λίστα μεταγραφών της Ξάνθης

Ένα ηχηρό όνομα επιδιώκει να αποκτήσει η Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες της ομάδας «παλεύουν» να φέρουν τον Μάρκος Πιτσέλι, ο οποίος είναι 54 φορές διεθνής με την Εθνική Αρμενίας!

Έχει γεννηθεί στη Βραζιλία, στις 3 Οκτωβρίου 1994, αλλά είναι διεθνής με την Αρμενία. Μάλιστα, μετά τον Μχιταριάν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτός έχει τις περισσότερες συμμετοχές από τους εν ενεργεία παίκτες της Εθνικής ομάδας (έχει φορέσει 54 φορές το Εθνόσημο). Ο Πιτσέλι έπαιζε τελευταία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Al-Fujairah, ενώ νωρίτερα στην Al-Raed, ομάδα της Σαουδικής Αραβίας από την οποία πέρασε ο Τάκης Λεμονής.

Σε νεαρή ηλικία, από το 2000 μέχρι το 2005, έπαιζε στην βραζιλιάνικη Σάο Κάρλος. Τότε ένας Αρμένιος μάνατζερ αναγνώρισε το ταλέντο του και τον πήγε στην Ararat Yerevan, με την οποία από το 2006 μέχρι το 2008 έπαιξε σε 78 ματς και έβαλε 44 γκολ! Από εκεί δόθηκε δανεικός στη γαλλική ASA Issy, με την οποία αγωνίστηκε το 2008-2009.

Την επομένη επέστρεψε στην Αρμενία, για λογαριασμό της Pyunik Yerevan (2009-2011), ενώ το 2011 υπέγραψε στην ουκρανική Metalurh Donetsk (18 συμμετοχές, 4 γκολ). Το 2012-2013 μετακόμισε στη Ρωσία, υπογράφοντας στην Κουμπάν Κρασνοντάρ (31 συμμετοχές, 8 γκολ). Από εκεί το 2014 δόθηκε δανεικός στην Aktobe του Καζακστάν, με την οποία έπαιξε μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, για να ακολουθήσουν Al-Raed και Al-Fujairah!

Ο Πιτσέλι (έχει ύψος 1.78) μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, στην κορυφή, αλλά και αριστερά. Είναι αριστεροπόδαρος, αλλά χρησιμοποιεί εξίσου καλά και το δεξί, όταν αυτό σταθεί αναγκαίο. Είναι πάντως δύσκολη περίπτωση για την Ξάνθη, η οποία όμως αν καταφέρει να τον πάρει, θα πρόκειται για μεταγραφική επιτυχία.

Σήμερα εξάλλου θα καταφθάσει στην πόλη μας ο Αλφρέδο Μεχία (αμυντικός μέσος) για να υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η συμφωνία με τον Σαλιμό Σιλά (αριστερό μπακ).

SUPER LEAGUE

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Ηρακλής – Λάρισα (NS3)

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

17.15: Αστέρας Τρ. – Πανιώνιος (NS1)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

19.30: Ξάνθη – Α.Ε.Κ. (NS2)

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός (NS2)

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

17.15: Ατρόμητος Αθ. – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

17.15: Παναιτωλικός – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

17.15: Πλατανιάς – Κέρκυρα (NS4)

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

19.30: Βέροια – Ολυμπιακός (NS1)

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 42

2. Πανιώνιος 31

3. Ξάνθη 31

4. Παναθηναϊκός 30

5. Π.Α.Ο.Κ. 26*

6. ΠΑΣ Γιάννινα 25

7. Α.Ε.Κ. 25

8. Πλατανιάς 22

9. Ατρόμητος Αθ. 22

10. Αστέρας Τρ. 19

11. Παναιτωλικός 19

12. Κέρκυρα 17*

13. Λάρισα 15*

14. Βέροια 13

15. Λεβαδειακός 13

16. Ηρακλής 8**

* Εκκρεμούν οι αναβληθέντες αγώνες Λάρισα – ΠΑΟΚ και Ηρακλής – Κέρκυρα.

** Από τον Ηρακλή έχουν αφαιρεθεί -3 βαθμοί λόγω χρεών προς παίκτες. Εφόσον πληρώσουν έως την 1η Φεβρουαρίου τις οφειλές οι βαθμοί θα επιστραφούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …