Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεκτή σε τρία σημεία η ένσταση του δήμου Ξάνθης για το ΒΑΑ

Δεκτή σε τρία σημεία η ένσταση του δήμου Ξάνθης για το ΒΑΑ

0
baa

Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τις ενστάσεις των δήμων Ξάνθης και Κομοτηνής

Ελπίδες για αλλαγή του σχεδιασμού από τον αντιδήμαρχο Ξάνθης Κ. Παπαδόπουλο. Προϊστάμενος ΕΥΔ, Β. Πιτσινίγκος: «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός…»

Σε τρία σημεία έγινε δεκτή από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Α.Μ.Θ. η ένσταση που κατέθεσε ο δήμο Ξάνθης επί της βαθμολόγησης που έλαβε η πρότασή του στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ).

Αναρτήθηκαν χθες στην Διαύγεια οι σχετικές αποφάσεις για Ξάνθη και Κομοτηνή

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια (ΑΔΑ:6ΖΜΟ7ΛΒ_Ζ8Π): “Αποδεχόμαστε το από 28.12.2016 Πρακτικό της Επιτροπής Ενστάσεων των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης επί της ένστασης του Δήμου Ξάνθης:

1. Κάνουμε δεκτή την ένσταση του Δήμου Ξάνθης ως προς τα κριτήρια Β.2, B.4.2 (χωρίς να ληφθεί υπόψη η έμμεση συνάφεια και συμβολή άλλων πράξεων στο σχετικό κριτήριο) και Β.5.

2. Απορρίπτουμε την ένσταση του Δήμου Ξάνθης ως προς τα υπόλοιπα σημεία” . Σε δύο σημεία έγινε δεκτή και η ένσταση του δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα όπως αναφέρει η απόφαση (ΑΔΑ:ΩΤΥ17ΛΒ-ΑΑΖ) που αναρτήθηκε χθες κι αυτή στο Διαύγεια: “Κάνουμε δεκτή την ένσταση του Δήμου Κομοτηνής ως προς τα κριτήρια Β.2 και Β.5.

2. Απορρίπτουμε την ένσταση του Δήμου Κομοτηνής ως προς τα υπόλοιπα σημεία”.

Παπαδόπουλος: «Ο σχεδιασμός από την αρχή δεν ήταν σωστός»

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αντ’ Αυτού Κυριάκος Παπαδόπουλος αυτό είναι μια θετική εξέλιξη που αναπτερώνει τις ελπίδες του δήμου Ξάνθης ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο ΒΑΑ και δεν θα επωφεληθούν από τους πόρους του μόνο οι δήμοι Καβάλας και Αλεξανδρούπολης και Δράμας όπως αρχικά σχεδιάστηκε και σύμφωνα με την αξιολόγηση προέκυψε. Τόνισε δε την αναγκαιότητα να γίνει αυτή η ανατροπή γιατί δεν είναι δίκαιο και γιατί: «ήταν στημένο από την περιφέρεια» και ότι: «Ο σχεδιασμός από την αρχή δεν ήταν σωστός. Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σ’ όλους τους μητροπολιτικούς δήμους να υλοποιήσουν έργα από το ΒΑΑ», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος. Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που ευθέως αμφισβητείται ο αρχικός σχεδιασμός από την περιφέρεια το πρόγραμμα να είναι ανταγωνιστικό.

Πιτσινίγκος: «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός…»

Απ’ την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Βασίλειος Πιτσινίγκος μιλώντας στο «Ε» σημείωσε ότι το γεγονός ότι έγινε δεκτή η ένσταση των δήμων Ξάνθης – Κομοτηνής σε 2 – 3 δε σημαίνει ότι θα ανατραπεί ο σχεδιασμός και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι: «Ο σχεδιασμός αυτός προβλέπεται από το πρόγραμμα, έχει γίνει με διαβούλευση και έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. Ωστόσο υπάρχουν και πόροι και τρόποι να υλοποιηθούν έργα απ’ όλους τους δήμους. Και να πω για μια ακόμη φορά πως δίνουμε έκταση σε ένα θέμα άνευ ουσίας και είναι άδικη η κριτική που ασκήθηκε στις διοικήσεις των δήμων. Έχουν την δυνατότητα να ωριμάσουν έργα και να τα εντάξουν», επισημαίνει ο κ. Πιτσινίγκος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…