Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Αθλητική ανασκόπηση 2016

Αθλητική ανασκόπηση 2016

0
katrantzis ethniki

Η χρονιά των κορυφαίων διοργανώσεων, επιτυχιών αλλά και θλιβερών ειδήσεων

Σε τοπικό επίπεδο σημειώθηκαν επιτυχίες, με τους συλλόγους και αθλητές να συνεχίζουν τους αγώνες τους παρά τις δυσκολίες

Μία χρονιά γεμάτη κορυφαίες διοργανώσεις ήταν το 2016, καθώς – μεταξύ άλλων – παρακολουθήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με πολλές επιτυχίες από τους Έλληνες αθλητές, το Euro στο οποίο αν και δεν συμμετείχε η Εθνική Ελλάδας, οι Έλληνες φίλαθλοι πανηγύρισαν με την κατάκτηση του τροπαίου από την Πορτογαλία του γνώριμου Φερνάντο Σάντος, με θεαματικούς «Λάτιν» αγώνες στο Copa America 2016 κ.α.

Πέρα από τις μεγάλες διοργανώσεις, την υφήλιο συγκλόνισε η θλιβερή είδηση της πτώσης του αεροπλάνου της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε, που πήγαινε στην Κολομβία για να αγωνιστεί στα τελικά του Copa Sudamericana (αντίστοιχο με το ευρωπαϊκό Europa League), με το ταξίδι της να εξελίσσεται σε τραγωδία καθώς στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 71 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και παράγοντες της εν λόγω ομάδας, μαζί με τους κυβερνήτες, προσωπικό του αεροπλάνου και δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους.

Στην Ελλάδα, η χρονιά σημαδεύτηκε από το αρνητικό γεγονός με τις πολλές διακοπές στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, μετά από εκδηλώσεις βίας εις βάρος προσώπων που σχετίζονται με το χώρο και όχι μόνο.

Σε τοπικό επίπεδο, αρκετές φορές πανηγύρισαν οι Ξανθιώτες φίλαθλοι στο 2016 για σημαντικές επιτυχίες που σημείωσαν σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο σύλλογοι, όπως η άνοδος του Ορφέα στη Γ’ Εθνική, η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας Region’s Cup από τη Μικτή Ξάνθης, αλλά και από την πετυχημένη πορεία που διαγράφει ο Α.Ο.Ξ. που με το κλείσιμο του έτους «φιγουράρει» στη 2η θέση της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πέρα από αυτά, μέσα από πολλές δυσκολίες συνεχίζουν τους αγώνες τους αθλητές και ομάδες, περισσότερο ή λιγότερο προβεβλημένοι, σημειώνοντας επιτυχίες τις οποίες «συμπτύξαμε» στην παρακάτω αθλητική ανασκόπηση του 2016:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

* Με μία θλιβερή είδηση στον αθλητικό χώρο που αφορούσε πρώην παίκτη της Ξάνθης «μπήκε» το 2016 και συγκεκριμένα με το χαμό του πρώην ποδοσφαιριστή της, Στιβ Γκοχουρί. Ο 34χρονος Ιβοριανός που το 2013 είχε φορέσει την φανέλα της Ξάνθης παραμένοντας για ένα εξάμηνο στην πόλη, βρέθηκε νεκρός τη 2η ημέρα του 2016 στη Γερμανία, στα παγωμένα νερά του ποταμού Ρήνου. Ο Γκοχουρί αγωνιζόταν στη γερμανική Έρφουρτ (Γ’ Εθνική), όμως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αγνοούνταν. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ η αστυνομία βρήκε το πτώμα του Στιβ Γκοχουρί στα παγωμένα νερά του Ρήνου, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών του φέρεται να είχε πέσει σε κατάθλιψη λόγω του ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει μία ερωτική απογοήτευση.

* Λίγες ημέρες αργότερα, ανήμερα των Θεοφανείων, απεβίωσε ο γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας Μάκης Ψωμιάδης, σε ηλικία 61 ετών, με κάποιες πηγές να λένε ότι υπέστη έμφραγμα και προδόθηκε από την καρδιά του και άλλες να μιλάνε για πνευμονικό οίδημα.

* Στα μέσα του μήνα καταγράφηκε για πολλοστή φορά από αγνώστους διάρρηξη των γραφείων του ΚΟΞ στο κολυμβητήριο Ξάνθης, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα με τις κλοπές και βανδαλισμούς σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Πάντως παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε και το γεγονός ότι το δημοτικό κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, ο σύλλογος κολύμβησης συνεχίζει κανονικά τη δράση του με προπονήσεις σε κολυμβητήρια γειτονικών Νομών.

* Με ιδανικό τρόπο έγραψε τον επίλογο και έκλεισε μία σημαντική και γεμάτη τρόπαια καριέρα ο Γρηγόρης Αναστασιάδης (φωτό), ένας από τους καλύτερους Ξανθιώτες αθλητές που δικαίως κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες παλαιστές. Ο Γρηγόρης Αναστασιάδης το Σάββατο 23/01 συμμετείχε για τελευταία φορά σε τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής Πάλης που έγινε στα Άνω Λιόσια και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για τον 32χρονο παλαιστή του συλλόγου «Ολυμπιακή Φλόγα» Ξάνθης που στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρηση του μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, γνωρίζοντας την αποθέωση και αναγνώριση απ’ όλους τους παρευρισκόμενους. Στα 17 χρόνια γεμάτα αγώνες, ο Ξανθιώτης παλαιστής μεταξύ άλλων κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα της Ιταλίας, αναδείχθηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία ανδρών, 3 φορές κατέκτησε το ασημένιο και 2 το χάλκινο στην ίδια κατηγορία, ενώ σε επίπεδο παίδων – εφήβων κέρδιζε ανελλιπώς την 1η ή 2η θέση στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

* Το όνομα της «Αναγέννησης» Θαλασσιάς (φωτό) προστέθηκε στη «χρυσή βίβλο» των νικητών του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς με τη νίκη της (2-0) επί του Π. Μελά Κουτσού στον τελικό της 7ης Φεβρουαρίου που έγινε στο γήπεδο Πηγαδίων κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, στο θεσμό που συμπλήρωσε 38 χρόνια. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Θαλασσιάς ήταν ο αρχηγός της Γιάννης Καζάκης που πέτυχε και τα δύο γκολ, ενώ μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στο νεαρό προπονητή της ομάδας Γιάννη Αποστολίδη, όπως φυσικά και σε όλους τους παίκτες και τους διοικούντες της.

* Μία ακόμη σημαντική διάκριση για τον Ξανθιώτη διαιτητή χάντμπολ, Ανδρέα Μπέτμαν, ο οποίος μετά τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία, ορίστηκε στους διαιτητές και του τελικού του Κυπέλλου Ανδρών.

* Πρωταθλητές Λυκείων Ξάνθης στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αναδείχτηκαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης που κέρδισαν στις 23/02 στον μεγάλο τελικό το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, που προ διετίας με σαφώς διαφορετικό ρόστερ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

*  Για ακόμη μία φορά δυστυχώς γίναμε θεατές επεισοδίων και φαινομένων βίας σε ελληνικό γήπεδο, στον αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που διεκόπη λίγο πριν τη λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 1-2, λόγω της εισβολής φιλάθλων των γηπεδούχων και των συγκρούσεων τους με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, με τον τότε Υφυπουργό Πολιτισμού/Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή να αποφασίζει τη διακοπή του πρωταθλήματος Super League και της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας.

* Εντυπωσιακή ήταν από πολλές απόψεις η διοργάνωση του «7ου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής» που φιλοξένησε ο σύλλογος «Προμηθέας» Ξάνθης στο κλειστό γυμναστήριο «Ανάξαρχος». Η παρουσία πλήθους αθλητριών (περισσότερες από 100) από διάφορες πόλεις της χώρας αλλά και η παρουσία γενικότερα αρκετού κόσμου που βρέθηκε στο γυμναστήριο για να δει από κοντά τους αγώνες ικανοποίησε ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους του ξανθιώτικου συλλόγου, που άκουσαν πολλά θετικά σχόλια για την διοργάνωση.

* Θετική ήταν η παρουσία των τζουντόκα του «Μιρμάνη» Ξάνθης που μετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο των Άνω Λιοσίων καταφέρνοντας να επιστρέψουν με τέσσερα μετάλλια και συγκεκριμένα ασημένιο για τον Ιχθύανδρο Κιουρτζίδη (+100κ. Νέων), και χάλκινα για τους Μάρκο Παπαδόπουλο (-90 Νέων), Γιώργο Ζαφειριάδη (-81 Εφήβων) και Συμέλα Κυριμλίδου (-63 Νεανίδων).

* Στόχος βανδάλων και διαρρηκτών έγιναν για 2η φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα γραφεία του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης. Οι βανδαλισμοί έγιναν κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, καθώς αυτή τη φορά οι – άγνωστοι – δράστες εκμεταλλεύτηκαν την πολυκοσμία που υπήρχε στο χώρο του Λιμνίου, λόγω της παρουσίας του Λούνα Παρκ, κι έτσι έδρασαν… ανενόχλητοι στις εγκαταστάσεις της πισίνας και των γραφείων του ΚΟΞ.

* Μία φιλόδοξη, καινοτόμα προσπάθεια, για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας μπάσκετ ξεκίνησαν επιφανείς συμπολίτες μας οι οποίοι με την εμπειρία τους, τις γνώσεις και την αγάπη τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης ίδρυσαν τον «Λεύκιππο» Ξάνθης (φωτό), που αποτέλεσε την 3η ομάδα μπάσκετ της Ξάνθης, μαζί με την Ασπίδα και τον Αρίωνα. Στο αποκαλυπτικό και αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ε» είχε μιλήσει ο πρόεδρος του συλλόγου, Ματθαίος Σαββίδης.

* Αν και ο καιρός δεν ήταν με το… μέρος των διοργανωτών, οι αγώνες «Dragster 0-400 Ξάνθης» πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου στην πίστα του αεροδρομίου Ν. Ζυγού Ξάνθης, με τη συμμετοχή 38 οδηγών που προέρχονταν από διάφορες πόλεις της Β. Ελλάδας.

* Μια μεγάλη και δύσκολη διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 27/03 καθώς ολοκληρώθηκαν οι αγώνες σκάκι του Σχολικού Πρωταθλήματος ΑΜΘ, που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη της Ξάνθης, και στο ξενοδοχείο «Elisso Xenia Hotel», στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαθητών 2016. Η συμμετοχή ήταν από τις μεγαλύτερες του θεσμού, καθώς αγωνίστηκαν 273 μαθητές στο Ατομικό Πρωτάθλημα και 100 μαθητές στο Ομαδικό, από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Α.Μ.-Θ. συν των Σερρών.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

* Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διοργάνωση περιφερειακών αγώνων αντιπτέρισης (badminton) που φιλοξενήθηκαν στις αρχές Απριλίου στην πόλη της Ξάνθης στο σύγχρονο γυμναστήριο του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, οπού η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης σε συνεργασία με το τμήμα αντιπτέρισης του «ΓΑΣ Αρίων» Ξάνθης συνδιοργάνωσαν τους Περιφερειακούς Αγώνες στις κατηγορίες κάτω των 13 ετών (U-13) και κάτω των 17 ετών (U-17), με τη συμμετοχή 47 αθλητών απ’ όλη τη Β. Ελλάδα.

* Για 2η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/04/2016 η μεγάλη δρομική γιορτή «Xanthi Old City Trail» στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ξάνθης, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. και οι «Xanthi Runners». Σημείο συνάντησης των 700 περίπου δρομέων που πήραν μέρος στις δύο διαδρομές (14,3χλμ. και 4,2 χλμ.) ήταν η κεντρική πλατεία που έμοιαζε με ένα πολύχρωμο «μωσαϊκό» λόγω της παρουσίας των αθλητών αλλά και των θεατών που παρακολούθησαν τον αγώνα.

* Την άνοδο της στη Β’ Εθνική «κλείδωσε» ανδρική ομάδα μπάσκετ της Ασπίδας, η οποία με τη νίκη στην Αρετσού εξασφάλισε τη 2η θέση και μαζί την επιστροφή της στη Β’ κατηγορία.  Στο παιχνίδι μάλιστα που έγινε την Κυριακή (10/04) στο γήπεδο της καλαμαριώτικης ομάδας η Ασπίδα είχε στο πλευρό της και αρκετούς φιλάθλους οι οποίοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μετά το τέλος της αναμέτρησης.

* «Κομμάτι» των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» αποτέλεσε τη Δευτέρα (25/04) η Ξάνθη, καθώς από την πόλη μας πέρασε η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη της Βραζιλίας που φιλοξένησε τον Αύγουστο (05-21/08) τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αθλητική διοργάνωση.

Η λαμπαδηδρομία συνεχίζοντας το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη του Ρίο Ντε Τζανέιρο έκανε στάση στην Ξάνθη που την υποδέχθηκε με μία μεγαλοπρεπή τελετή στην κεντρική πλατεία (φωτό).

Οι τέσσερις Ξανθιώτες λαμπαδηδρόμοι Γιάννης Στεφανίδης (τζούντο), Μιχάλης Αλεξιάδης (τζούντο), Βασίλης Κόκκινος (Robospecialists) και Άρμεν Μπαμπαχανιάν (ελληνορωμαϊκή πάλη), μετέφεραν την δάδα με τη φλόγα μέσα σε χειροκροτήματα από εκατοντάδες συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

* Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία εφήβων ελληνορωμαϊκής πάλης, αναδείχθηκε για 2η συνεχή χρονιά ο Ξανθιώτης παλαιστής Άρμεν Μπαμπαχανιάν.

Ο νεαρός αθλητής του συλλόγου «Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης» συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην κατηγορία 55κ. επικράτησε με σχετική άνεση των αντιπάλων του και ανέβηκε στην 1η θέση του βάθρου των μεταλλίων καταχειροκροτούμενος από τους 600 περίπου θεατές που παρακολουθούσαν τη διοργάνωση της τελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας το Σαββατοκύριακο (23-24/04).

Παράλληλα εκτός του Μπαμπαχανιάν ακόμη ένας παλαιστής της «Ολυμπιακής Φλόγας», ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 74 κιλών.

ΜΑΪΟΣ 2016

* Το πίστεψαν και τα κατάφεραν! Κυπελλούχοι Ελλάδος αναδείχθηκαν οι επίλεκτοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Μικτής ΕΠΣ Ξάνθης (φωτό), καθώς νίκησαν στον τελικό του Μαΐου με σκορ 2-0 την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας, κατακτώντας το κύπελλο Regions’ Cup. Η διοργάνωση αφορά τις Μικτές Ομάδες των ποδοσφαιρικών ενώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, με τους παίκτες που τις στελεχώνουν να είναι ηλικίας 19 έως 40 ετών και αποκλειστικά ερασιτέχνες, δηλαδή να μην έχουν υπογράψει ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο σε κάποια ομάδα.

* Με σημαντικές διακρίσεις επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που έγινε στη Θεσσαλονίκη η Ξανθιώτισσα αθλήτρια, Μαρία Παρσαντανιάν, η οποία κατέκτησε δύο μετάλλια, στο άλμα (χρυσό) και στο σύνθετο ατομικό (ασημένιο).

* Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ποδηλατικοί αγώνες «Rodopi Nestos Open Bike Festival» που διοργανώνονται από την Περιφέρεια, το Δήμο Ξάνθης και το τοπικό αθλητικό Σύλλογο στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης.

* Στη 2η θέση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Super League Κ-17 τερμάτισε η εφηβική ομάδα της – τότε – Skoda Ξάνθη, η οποία ηττήθηκε στον τελικό με 2-1 από τον ΠΑΟΚ, σε μία συναρπαστική αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Περιστερίου.

* Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016 τα επίσημα εγκαίνια του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο Πήγασος», επισήμου μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Τα νέα γραφεία όπου στεγάζεται πλέον ο «Πήγασος» βρίσκονται στην οδό Κλεμανσώ 10. Λίγες ημέρες αργότερα (22/05) ο «Πήγασος» διοργάνωσε το 2ο παιδικό ποδηλατικό φεστιβάλ στο χώρο του Λιμνίου Ξάνθης, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 300 παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τα ποδήλατα τους και με τη συνοδεία των γονέων τους και συμμετείχαν στις διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια που είχαν σχέση φυσικά με την ποδηλασία.

* Το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης 10/05 η ΑΕΚ. Η Ένωση νίκησε στον τελικό 2-1 τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ με τα γκολ του Μάνταλου και Τζεμπούρ, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» μείωσε το σκορ ο Τσόρι.

* Την άνοδο στα… σαλόνια της Γ’ Εθνικής σφράγισε ο Ορφέας Ξάνθης ο οποίος μία αγωνιστική πριν το τέλος των μπαράζ ανόδου εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Γ’ κατηγορία, παρά την ήττα (1-2) από τη Δόξα Προσκυνητών στο τελευταίο παιχνίδι. Μετά το τέλος του ματς εκτυλίχθηκαν στιγμές πανηγυρισμών στο γήπεδο του ΑΟΞ που θα μείνουν αξέχαστες, ενώ την «τιμητική» του είχε ο ιδιοκτήτης του Ορφέα, Μπάμπης Χατζημεστής, που γιόρτασε την άνοδο με τους προπονητές και παίκτες του Ορφέα, οι οποίοι αποθεώθηκαν από τους περίπου 800 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

* Το Champions League της σεζόν 2015-2016 κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης νικώντας στον τελικό τη συμπολίτισσα της Ατλέτικο, με σκορ 5-3 στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη 1-1.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

* Μία νέα… ημέρα ξεκίνησε για την ΠΑΕ Ξάνθη την 7η Ιουνίου, καθώς μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» του νέου σήματος (φωτό) της ξανθιώτικης ομάδας, απ’ όπου λείπει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας Skoda, η οποία αποχωρεί από την ελληνική αγορά και αυτό είχε άμεση συνέπεια στην ομάδα της Ξάνθης η οποία από το 1991 και μέχρι πρότινος ονομαζόταν Skoda Ξάνθη.

* Το Σάββατο 04 Ιουνίου διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Χανίων «Έλενα Βενιζέλου» το διεθνές μίτινγκ στίβου «68α Βενιζέλεια» με συμμετοχή αθλητών από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Αναστασίου Ονησίφορος του ΟΦΚΑ που κατέλαβε την 3η θέση, με χρόνο 49’’.52 στα 400 μέτρα. σημειώνοντας ρεκόρ Συλλόγου!

Ο 21χρονος αθλητής κατάγεται από την Κύπρο και αγωνίζεται με τον ξανθιώτικο σύλλογο.

* Με την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή έκλεισε η αγωνιστική σεζόν 2015-16’ για τα τμήματα μπάσκετ της Ασπίδας, σε μία χρονιά που κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη για τον ξανθιώτικο σύλλογο.

Με το κλείσιμο της περσινής σεζόν εξάλλου το τμήμα ανδρών πανηγύρισε την άνοδο – επιστροφή – στη Β’ Εθνική, η γυναικεία ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ και λίγο καιρό μετά κατέκτησε την άνοδο στην Α2 μέσα από τους αγώνες μπαράζ, οι νεανίδες κατέκτησαν τον τίτλο και οι κορασίδες τερμάτισαν στη 2η θέση του περιφερειακού πρωταθλήματος, ενώ οι παίδες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος συμμετείχαν στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανάμεσα στις έξι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα, στους αγώνες που ακολούθησαν στα Τρίκαλα στο τέλος του μήνα. Στην εκδήλωση που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου» με την παρουσία εκατοντάδων φίλων της ομάδας και επίσημων προσκεκλημένων, βραβεύθηκαν οι μπασκετμπολίστες των παραπάνω τμημάτων αλλά και οι νεαροί αθλητές των ακαδημιών.

* Έξι μετάλλια κατέκτησε ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής στο 85ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης που έγινε στον Άλιμο και συγκεκριμένα ασημένιο μετάλλιο στα 200μέτρα μικτή ατομική, ασημένιο με την ομάδα του Ολυμπιακού στα 4χ200 ελεύθερο, χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο, ασημένιο μετάλλιο στην σκυτάλη με την ομάδα του Ολυμπιακού, ασημένιο μετάλλιο στα 100μέτρα ελεύθερο και χρυσό με την ομάδα της σκυταλοδρομίας του Ολυμπιακού στα 4χ100.

* Η πρώτη επαφή της «Λα Μασία», δηλαδή των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα έγινε στην Ξάνθη με το camp που έγινε στις αρχές του μήνα στο αθλ. κέντρο της ΠΑΕ Ξάνθη στα Πηγάδια και στο οποίο συμμετείχαν 80 περίπου νεαροί ποδοσφαιριστές.

* Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η προπονητική χρονιά για τον γυμναστικό σύλλογο «Α.Σ. Ερατώ Ξάνθης», καθώς οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου κατέκτησαν ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στον Τελικό Αγώνα Τραμπολίνο  Β – Δ Περιφερειών της Ε. Γ. Ο.

* Με μία ακόμη επιτυχημένη παρουσία σε επίσημους αγώνες badminton συνεχίστηκε η δράση για τον σύλλογο αντιπτέρισης «Αρίων» Ξάνθης. Ο ξανθιώτικος σύλλογος συμμετείχε με επτά αθλητές και μία αθλήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον (κατηγορίας U11 παμπαίδων – παγκορασίδων) που έγινε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο από πλευράς θεάματος όσο και από τις δεκάδες συμμετοχές που σημειώθηκαν στη διοργάνωση.

* Η Χιλή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λ. Αμερικής για το 2016, νικώντας στον τελικό του Copa America την Αργεντινή 4-2 στα πέναλτι (0-0κ.δ.).

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

* Συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του έδωσε ο νεαρός αθλητής του «Διομήδη» Βιστονίδας, Ιωάννης Δομασής, που με ρίψη στα 17,32 κατέκτησε την πρώτη θέση στην σφαιροβολία με πολύ μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα.

* Δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη η παιδική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που συμμετείχε στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, ανάμεσα στις έξι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, με την Ασπίδα να τερματίζει στην 6η θέση, αποκομίζοντας όμως σημαντικές εμπειρίες από τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

Ωστόσο σε ατομικό επίπεδο ο Ξανθιώτης μπασκετμπολίστας Βαλάντης Κουρτίδης (φωτό) διακρίθηκε με την πρώτη θέση των σκόρερ, ενώ ο 17χρονος που παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από ¨σκάουτερς¨ ελληνικών συλλόγων της Α1 και καλούνταν ανελλιπώς στις «μικρές» (ηλικιακά) Εθνικές Ομάδες, συμφώνησε με τον Άρη Θεσσαλονίκης που τον απέκτησε κι έτσι ο Κουρτίδης φόρεσε από τα μέσα της σεζόν και μετά τη φανέλα των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης.

* Ιδανικά έκλεισε για τον σύλλογο του «Διομήδη» Βιστονίδας η αγωνιστική χρονιά καθώς ο ξανθιώτικος σύλλογος είδε την πρωταθλήτριά του, Ευαγγελία Παπαϊωάννου, να προσθέτει ακόμη ένα μετάλλιο στην συλλογή της. Η Ξανθιώτισσα σφαιροβόλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο καθώς κατέλαβε την 3η θέση στον τελικό της σφαίρας με ρίψη στα 12,33.

* Η άτρωτη Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε στις 12/07 η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της! Οι Ίβηρες νίκησαν στην παράταση τους οικοδεσπότες του Euro 2016, Γάλλους στον τελικό στο “Σταντ ντε Φρανς”.

* Ο Γιώργος Στράτος έγινε ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, καθώς ο παράγοντας (αντιπρόεδρος ΔΣ) της Ξάνθης εξελέγη ομόφωνα (ήταν ο μοναδικός υποψήφιος άλλωστε) από τον συνεταιρισμό στην εκλογική διαδικασία.

* Στο Ρίο της Βραζιλίας κατέφθασε ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής, μαζί με τους συναθλητές του στην αποστολή της ελληνικής ομάδας κολύμβησης, ενόψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 που πραγματοποιήθηκαν στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας το διάστημα 05-21 Αυγούστου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

* Μήνας… Ολυμπιακών Αγώνων ο Αύγουστος με τη σημαντικότερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση να πραγματοποιείται φέτος στο Ρίο της Βραζιλίας. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 26η θέση της κατάταξης μεταλλίων με έξι μετάλλια (φωτό) που ήταν και η 5η καλύτερη συγκομιδή της σε Ο.Α. Συγκεκριμένα η ελληνική αποστολή επέστρεψε με τρία χρυσά (Άννα Κορακάκη-πιστόλι 25μ., Λευτέρη Πετρούνια-κρίκους, Κατερίνα Στεφανίδη-άλμα επί κοντώ), ένα ασημένιο (Σπύρος Γιαννιώτης-10χλμ. κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης) και δύο χάλκινα (Καγιαλής/Μαντής-ιστιοπλοΐα 470, Κορακάκη-πιστόλι 10μ.). Τη σκυτάλη των Ολυμπιακών Αγώνων πήρε το Τόκιο που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες το 2020.

* Την αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 20/08 αποφάσισε ο – τότε- Υφ. Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Έτσι η «σέντρα» αναβλήθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας πάντως αρκετά προβλήματα στον προγραμματισμό των ομάδων.

* Για 3η συνεχόμενη χρονιά, δεκάδες δρομείς από τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο, συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου «Waverunning 2016», σε μία επιτυχημένη διοργάνωση η οποία καθιερώνεται πλέον ως το καλοκαιρινό «ραντεβού» των δρομέων μιας και σημειώνει ανοδική πορεία και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αθλητικό και όχι μόνο. Η διοργάνωση αφορά αγώνα δρόμου απόστασης 28χλμ., με τη διαδρομή να ξεκινάει από τα Αρχαία Άβδηρα και να καταλήγει στην Κεραμωτή, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν παραθαλάσσια «πλάι στο κύμα», απολαμβάνοντας τα όμορφα τοπία σε μεγάλο μέρος των παραλιών του Νομού Ξάνθης και της Καβάλας, αλλά και στο Δέλτα του Νέστου και της ευρύτερης περιοχής, μιας και η διαδρομή περνάει και από το προστατευόμενο Μεγάλο Δάσος (Κοτζά Ορμάν).

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

* Ακόμη μία ποδηλατική διοργάνωση που ανέλαβε ο σύλλογος «Πήγασος» στέφθηκε με επιτυχία, καθώς περίπου 150 ποδηλάτες από τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο, αγωνίστηκαν στον «8ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου» που διοργάνωσε ο ξανθιώτικος σύλλογος την Κυριακή (04/09) στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Ο αγώνας αφορούσε απόσταση 85χλμ., με τη διαδρομή να περνάει από διάφορα χωριά του Νομού.

* Την Πέμπτη 08/09 έκλεισε ένα «κύκλος» 20ετούς παρουσίας στα δρώμενα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τον Ξανθιώτη αθλητική παράγοντα Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ ωστόσο που επρόκειτο να ακολουθήσουν δεν έχουν γίνει ακόμη, με την Ομοσπονδία να βρίσκεται υπό την επιτήρηση των FIFA/UEFΑ, με επικεφαλής και επιτετραμμένο για τη λειτουργία της τον Κύπριο Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

* Την 8η θέση κατέλαβε η Ξανθιώτισσα Σεμιχά Ριζάογλου στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο της κατηγορίας S3 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ την 5η θέση στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο κατηγορίας S2 κατέκτησε η Μαρία Καλπακίδου, η οποία επίσης έχει καταγωγή από την Ξάνθη.

* «Φτωχότερη» έγινε από την Τρίτη 20/09/2016 η αθλητική και όχι μόνο κοινωνία της Ξάνθης, καθώς «έφυγε» σε ηλικία 90 ετών για το στερνό ταξίδι ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας και αθλητικός παράγοντας Νίκος Σαρρής (φωτό).

Ο αποβιώσας, εν ζωή υπήρξε δραστήριος επιχειρηματίας στον τομέα της αλλαντοποιίας αφήνοντας το δικό του στίγμα και αποτελώντας σημείο αναφοράς στον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης, ενώ πέρα από το επιχειρηματικό του «δαιμόνιο», ο εκλιπών έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο βοήθησε ανιδιοτελώς επί σειρά ετών, ως πρόεδρος του ΑΟΞ (1973-75) και πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης (1983-87 και 1990-1994)

* Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το 2016 ο αγώνας δρόμου «Xanthi Mountain Run», που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την ομώνυμη ομάδα.

Η διοργάνωση αφορούσε δύο διαδρομές, 25 και 12 χλμ., με τους 164 δρομείς να τρέχουν σε μονοπάτια και διαδρομές που βρίσκονται στα βουνά περιμετρικά της πόλης, σε έναν απαιτητικό αλλά παράλληλα εντυπωσιακό αγώνα που αποζημιώνει τους συμμετέχοντες με τα όμορφα τοπία και τις τοποθεσίες που διασχίζουν.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

* Το πρωινό της Κυριακής 16/10 στη θέση «Λιβάδι», που βρίσκεται πίσω από την Ι.Μ. Παναγίας Καλαμούς, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος», πραγματοποίησε για 3η συνεχόμενη χρονιά τον ορεινό ποδηλατικό αγώνα «Xanthi MTB Race» με την συμμετοχή 70 και πλέον αθλητών από όλη την επικράτεια καθώς και από το εξωτερικό (Βουλγαρία).

* Με την παρουσία χιλιάδων παιδιών από τα σχολεία του Νομού διεξήχθη το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων το «1ο Πανξανθιωτικό Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου», το οποίο πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Με τη συστράτευση όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των διευθύνσεων εκπαίδευσης Ξάνθης, Ενώσεων, Αθλητικών – Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και πολλών ακόμη ιδιωτών συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση του ιδρύματος.

* Ο 10ος αγώνας «ROUT» (Rodopi Advendurun 2016) πέρασε στην ιστορία το διήμερο 21-22/10 με τους 185 αθλητές και τους 100 περίπου εθελοντές που συμμετείχαν να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση.

Μεγάλος νικητής του φετινού αγώνα των 164χλμ. ήταν ο Νίκος Πετρόπουλος (φωτό) ο οποίος κατέρριψε το ρεκόρ αγώνα, τερματίζοντας σε χρόνο 22.25.11 κατεβάζοντας κατά 40 λεπτά το ρεκόρ που σημείωσε την προηγούμενη χρονιά ο Άγγλος Τσάρλι Σαρπ (23.05.16).

* Τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γούλα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 23 ετών το 2003, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε έξω από το Άβατο, τίμησε την Τετάρτη 19/10 η ομάδα της Κεσσάνης Ερασμίου, που σε μία αξιέπαινη ενέργεια προχώρησε στη μετονομασία του γηπέδου του χωριού, δίνοντας το όνομα του εκλιπόντος. Στην τελετή μετονομασίας του γηπέδου τελέστηκε τρισάγιο αλλά και φιλικό με ομάδα αποτελούμενη από παίκτες του Ερασμίου απέναντι στον Α.Ο.Ξ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

* Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο για ακόμη μια φορά, καθώς με εντολή του Κωστάκη Κουτσοκούμνη διακόπηκε εκ νέου η αγωνιστική δράση, μετά το νυχτερινό εμπρησμό στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή Γ. Μπίκα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

* Μετά από περίπου ένα χρόνο και δύο μήνες (σ.σ. είχαν κλείσει αιφνιδιαστικά στις 24/09/2015), ξανάνοιξαν τα γραφεία των «xanthifans» καθώς ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά κωλύματα και ο σύλλογος των Ξανθιωτών φιλάθλων πήρε την πολυπόθητη αδειοδότηση ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του.

* Ο επίλογος του πρωταθλήματος MOTOCROSS Β. Ελλάδας 2016 γράφτηκε στην Ξάνθη την Κυριακή (13/11), σε μία επιτυχημένη διοργάνωση από τους «Πολυμήχανους» Ξάνθης, με 100 περίπου συμμετοχές και περισσότερους από 600 θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα που έγινε στην πίστα που βρίσκεται στην περιοχή ¨Πέρα Αμπέλια¨ πίσω από το ΔΑΚ.

* Αξέχαστο θα μείνει το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 2016 για δύο (ή έναν) Ξανθιώτες παίκτες του «Πάμε Στοίχημα» του ΟΠΑΠ, καθώς με τη λήξη τριών αγώνων για τη διοργάνωση του «Λιγκ Τρόφι» της Αγγλίας, έγιναν πλουσιότεροι κατά 224.565 ο καθένας, έχοντας παίξει δελτία αξίας 2 Ευρώ! Συγκεκριμένα την παραπάνω ημερομηνία βρέθηκαν τα δύο «χρυσά» κουπόνια στοιχήματος, τα οποία είχαν κατατεθεί νωρίτερα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ του Γιώργου Αρσένη και των Γιώργου-Στέλιου Τζαρτάκη.

* Λίγες ημέρες αργότερα, η τύχη χτύπησε την πόρτα ενός ακόμη Ξανθιώτη, καθώς στο ΤΖΟΚΕΡ, στην κλήρωση της Πέμπτης 24/11, κληρώθηκε στην Ξάνθη ένα 5άρι, κάνοντας πλουσιότερο έναν συμπολίτη μας κατά 100.508,70 Ευρώ!

Το δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του Περικλή Παπαδόπουλου (φωτό) στην οδό Μ. Καραολή 54, ήταν τυποποιημένο σύστημα και κόστισε 11 ευρώ.

* Περισσότεροι από 1200 δρομείς, έκαναν την Ξάνθη να μοιάζει μία… πόλη που τρέχει την Κυριακή 27/11, στον «3ο δημοκρίτειο ημιμαραθώνιο» σε μία απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση από τους «xanthirunners».

* Στο πένθος βυθίστηκε η παγκόσμια κοινότητα του ποδοσφαίρου, μετά το δράμα της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε που ξεκληρίστηκε σε αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία, με τα μηνύματα στήριξης να είναι μαζικά, τόσο από ποδοσφαιριστές, όσο και από συλλόγους. Οι Βραζιλιάνοι, μετέβαιναν στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα (το αντίστοιχο Europa League της Λ. Αμερικής) κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, στη μεγαλύτερη αθλητική στιγμή της ιστορίας τους. Η μοίρα όμως έμελλε να τους παίξει άσχημο παιχνίδι καθώς από την πτώση του τσάρτερ της ομάδας 71 εκ των 76 επιβατών έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσα τους παίκτες, προπονητικό τιμ και μέλη του ΔΣ της Σαπεκοένσε, δημοσιογράφοι και μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

* Ένας νέος σύλλογος κάνει την εμφάνιση του στην Ξάνθη στο άθλημα της ξιφασκίας. Δύο νεαροί προπονητές του νεοσύστατου συλλόγου ξιφασκίας, ο 21χρονος Παντελής Αφορόζης και ο 20χρονος Σέργιος Παρλίτσης, φοιτητές στην Ξάνθη, παράλληλα με τις σπουδές τους αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκμάθηση του αγαπημένου τους σπορ σε επίδοξους Ξανθιώτες… ξιφομάχους, σε συνεργασία με τον κ. Θέμη Αγγελακόπουλο (ΠΑΣ Θράκες) ο οποίος ανέλαβε το οργανωτικό κομμάτι.

* Με μία λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/12 η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ομάδας του «Άρη Πετεινού», στην οποία παρευρέθηκε και ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Βασίλης Τοροσίδης, που αποτελεί «γέννημα θρέμμα» του συλλόγου. Μάλιστα ο διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ιταλική Μπολόνια μία ημέρα αργότερα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Μέτιο, με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών και συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και σε αναγνωρισμένους αθλητές της περιοχής μας στο πλαίσιο ανακήρυξης του 2017 σε έτους τουρισμού για την περιφέρεια ΑΜΘ.

* Ακόμη μία μεγάλη διάκριση σημείωσε η Ξανθιώτισσα γυμνάστρια/αθλήτρια και προπονήτρια Crossfit, Κατερίνα Βαρελά (φωτό), η οποία στο πανευρωπαϊκό τουρνουά Crossfit που έγινε στη Λεμεσσό στις 10-11/12, κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία fitness γυναικών. Στη διοργάνωση που παρακολούθησαν χιλιάδες Κύπριοι και όχι μόνο θεατές, συμμετείχαν 300 κορυφαίοι αθλητές, οι οποίοι προκρίθηκαν ανάμεσα σε 3000 απ’ όλη την Ευρώπη και αγωνίστηκαν σε αγωνίσματα crossfit που αφορούν δοκιμασίες/παραλλαγές ενόργανης γυμναστικής, άρσης βαρών, στίβου κ.α.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…