Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εγκαταλελειμμένη από τον δήμο Ξάνθης δηλώνει η περιοχή της Σταυρούπολης

Εγκαταλελειμμένη από τον δήμο Ξάνθης δηλώνει η περιοχή της Σταυρούπολης

0
komnina skoupidia

Έντονη δυσαρέσκεια από την πρόεδρο της Κοινότητας Κομνηνών – Δύο μήνες χωρίς καθαριότητα εν μέσω τουριστικής περιόδου για την περιοχή και με τα ξενοδοχεία γεμάτα

Κυρ. Τοπουζίδου: «Από τότε που απομακρύνθηκε ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης από εδώ, είναι σαν να μην υπάρχουμε για τον δήμο Ξάνθης»

Ο πρώην δήμος Σταυρούπολης, ως γνωστόν, καταργήθηκε το 2011 με τον ‘’Καλλικράτη’’ και η περιοχή που υπαγόταν σ’ αυτόν εντάχθηκε στον μητροπολιτικό δήμο Ξάνθης. Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής Σταυρούπολης τότε, οι οποίοι διέβλεπαν τον παραγκωνισμό τους εντός του δήμου Ξάνθης, καταβαλλόταν προσπάθεια να κρατηθούν οι ισορροπίες. Εκεί αποσκοπούσε και η εκλογή Αντιδημάρχου Σταυρούπολης, ο οποίος είχε το γραφείο του εκεί και ήταν επιφορτισμένος με τα θέματα της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης. Μάλιστα, ο τωρινός Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τους πρώτους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε ξεκινήσει μια συνήθεια που έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ευχαρίστηση από τους κατοίκους της ορεινής περιοχής. Μία μέρα κάθε μήνα βρισκόταν στο γραφείο της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης, προκειμένου να συναντηθεί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τους προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και όλους τους πολίτες, προκειμένου να υπάρχει μια διαρκής και γόνιμη συνεργασία, να τίθενται προτεραιότητες και να δίνονται άμεσα λύσεις στα προβλήματα των πολιτών της περιοχής.

Όχι μόνο σταμάτησαν οι επισκέψεις του Δημάρχου, αλλά απομακρύνθηκε και ο Αντιδήμαρχος

komnina agogosΗ συνήθεια αυτή των μηνιαίων επισκέψεων του Δημάρχου Ξάνθης στην Σταυρούπολη εγκαταλείφθηκε σταδιακά. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, μετακινήθηκε στην Ξάνθη και ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, αφού ορίσθηκε «αντ’ αυτού» του Δημάρχου Ξάνθης και διοικητικά υπεύθυνος των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, με πιο πρόσφατη της ανάληψη της προεδρίας της Οικονομικής Επιτροπής. Όπως δήλωσε στο «Ε» η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κομνηνών, Κυριακή Τοπουζίδου, από την στιγμή που μεταφέρθηκε στην Ξάνθη και ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί από την δημοτική αρχή, αφού χρειάζονται συνεχείς οχλήσεις μηνών ακόμη και για να αντικατασταθεί μία καμένη λάμπα στους δρόμους. «Τους τελευταίους τρεις μήνες, σχεδόν, παρακαλάμε συνεχώς να έρθει ένας υπάλληλος της καθαριότητας για να καθαρίσει τους κοινόχρηστους χώρους μέσα στον οικισμό των Κομνηνών. Το απορριμματοφόρο έρχεται μεν καθημερινά στην γύρω περιοχή, συλλέγοντας κάθε μέρα και από άλλο χωριό. Ο μοναδικός όμως υπάλληλος που βρίσκεται στην Σταυρούπολη δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις περιοχές και τις τελευταίες μέρες μας ενημέρωσαν ότι βρίσκεται σε άδεια. Να σημειωθεί ότι η περίοδος αυτή είναι ουσιαστικά η τουριστική περίοδος της περιοχής μας, με τα περισσότερα ξενοδοχεία να είναι σχεδόν γεμάτα και πολλούς επισκέπτες να έρχονται και στα Κομνηνά. Η εικόνα που έχει το χωριό δεν είναι καθόλου κολακευτική και αποτυπώνει την εγκατάλειψη που υπάρχει».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…