Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Συναυλία αρχαίας ελληνικής λύρας την Κυριακή στην ΦΕΞ

Συναυλία αρχαίας ελληνικής λύρας την Κυριακή στην ΦΕΞ

0
lyra

Απαγγελίες ύμνων και μαγευτικοί ήχοι από αρχαία ελληνικά όργανα που ξαναζωντανεύουν

Το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας, μετά το πέρας του πρώτου κύκλου μαθημάτων του, διοργανώνει μια συναυλία μαθητών και δασκάλων. Απαγγελίες ύμνων και μαγικοί ήχοι αρχαίων ελληνικών οργάνων. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος οι μαθητές του Εργαστηρίου που θα παρουσιάσουν ένα πρώιμο μικρό δείγμα της δουλειάς τους, που έχει επιτευχθεί στο πρώτο τρίμηνο των μαθημάτων.

Τη συνέχεια θα αναλάβουν οι έμπειροι δάσκαλοι του Εργαστηρίου: Κουμαρτζής Δάνης, Κουμαρτζής Θοδωρής και Σαράτσης Γιώργος παίζοντας μελωδίες βασισμένες σε αρχαία αποσπάσματα, είτε ελεύθερες διασκευές. Θα είναι μια σπάνια ευκαιρία για να ακούσει κανείς τους αρχέγονους ήχους της λύρας, χέλυς, βάρβιτου, κίθαρις, φόρμιγξ, σαμβύκης και μπεντίρ μετά από την πιστή ανακατασκευή των οργάνων αυτών από την εξαιρετική «Οργανοποιεία Αναστάσιος».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Στο πλαίσιο της συναυλίας, επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια Πέττεια και Εννεάδαι.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη με προαιρετική εισφορά για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…