Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ετήσιο πρόγραμμα δράσης του δήμου Ξάνθης χωρίς… δράση

Ετήσιο πρόγραμμα δράσης του δήμου Ξάνθης χωρίς… δράση

0
pavlidis papadopoulos

Κατηγορίες Βασιλούδη-Φανουράκη για απλά σχέδια επί χάρτου, χωρίς ταυτότητα στον σχεδιασμό και έργα σε ωρίμαση

Για πρώτη φορά εκκινά ο δήμος διαδικασία διεκδίκησης οφειλών μέσω εταιρικών μεριδίων εγγυητή – Εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο είσπραξης μισθωμάτων η νομική υπηρεσία

Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του δήμου Ξάνθης για το 2017 συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης μεταξύ των είκοσι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και των πέντε εκτός ημερήσιας. Στην σύντομη εισήγησή του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Πέτρος Παυλίδης, εξήγησε ότι το σχέδιο δράσης χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη: το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, που περιγράφει αναλυτικά τις δράσεις και το τι παράγει η κάθε διεύθυνση του δήμου, και το πρόγραμμα των επενδύσεων, όπου περιλαμβάνεται το επιχειρησιακό σχέδιο με όλα τα τεχνικά έργα που έχουν προγραμματιστεί.

Βασιλούδης: «Αν διαβάσει κανείς το σχέδιο δράσης, νομίζει ότι θα ζήσουμε σε μια ονειρική πόλη του μέλλοντος»

fanourakis vasiloudisΤο προσχέδιο του ετήσιου προγράμματος δράσης του δήμου συγκέντρωσε τις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των δύο μελών της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή, των κυρίων Βασιλούδη και Φανουράκη, οι οποίοι μίλησαν για έναν άρτιο σχεδιασμό, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Σε όποιον Ξανθιώτη και αν δώσουμε να μελετήσει το σχέδιο δράσης, είτε είναι αντίπαλος του κ. Δημαρχόπουλου, είτε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του, όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φανουράκης, τονίζοντας ότι τα σχέδια που παρουσιάζονται είναι μόνο σχέδια επί χάρτου. Προέτρεψε, μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής να αναγνώσουν τις δηλώσεις του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Βασίλειου Πιτσινίγκου, στο προχθεσινό φύλλο της «Ε». «Ο κ. Πιτσινίγκος τα λέει πολύ σωστά. Χρήματα υπάρχουν. Έργα σε ωριμότητα δεν υπάρχουν και χάνουμε εκατομμύρια που μπορούσαν να απορροφηθούν», ανέφερε ο ίδιος. «Πώς να ψηφίσουμε ένα σχέδιο που δεν έχει καμία ταυτότητα, καμιά συγκεκριμένη στοχοθεσία και κανέναν προσανατολισμό;», αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλούδης, αναφέροντας με την ευκαιρία τις αποτυχίες που είχε ο δήμος το τελευταίο διάστημα τόσο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όσο και στο Leader.

Εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο ο δήμος για την διεκδίκηση οφειλών από ιδιώτες

Από τα πέντε εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που συζητήθηκαν, τα τρία αφορούσαν ζητήματα της νομικής υπηρεσίας. Όπως ενημέρωσε το Σώμα η νομική σύμβουλος του δήμου, Ελένη Χατζηλιάδου, στα δύο θέματα η νομική υπηρεσία ζητά την έγκριση για να κινήσει την διαδικασία διεκδίκησης οφειλών ιδιώτη έναντι του δήμου, τα οποία ανέρχονται σε 65.000 ευρώ περίπου και προέρχονται από μη καταβολή μισθωμάτων. Ανέφερε, μάλιστα, ότι για πρώτη φορά ο δήμος θα χρησιμοποιήσει, εκτός από την κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, την κατάσχεση εταιρικών μεριδίων του εγγυητή, καθώς δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομα του οφειλέτη. Στο θέμα ψήφισε ‘’λευκό’’ ο κ. Φανουράκης, λέγοντας ότι θεωρεί υπερβολική την κίνηση, καθ’ όσον μάλιστα δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, ενώ ο κ. Βασιλούδης έκρινε θετικά την πρωτοβουλία του δήμου να διεκδικήσει τα οφειλόμενα με κάθε νόμιμο τρόπο.

Μικρό το ενδιαφέρον για την Δημοτική Αγορά – Άγονη η δημοπρασία για τις τρεις από τις έξι θέσεις

Έξι θέματα αφορούσαν την έγκριση του πρακτικού της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για ισάριθμα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης, που παραμένουν κενά. Για τα δύο από αυτά, που εφάπτονται, υπήρξε μοναδικός ενδιαφερόμενος ο κ. Τσεπραηλίδης με τα ποσά μίσθωσης να ανέρχονται σε 117 και 141 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για το τρίτο κατάστημα μοναδικός πλειοδότης ήταν ο κ. Αναγνώστης Τσατσαρίδης με 221 ευρώ. Τα άλλα τρία καταστήματα, μικρότερα σε μέγεθος, δεν κέντρισαν το ενδιαφέρον κανενός, με την κα Αλεξία Γκιρτζίκη να ρωτά αν υπάρχει η δυνατότητα συνένωσής τους, προκειμένου να υπάρξουν και ενδιαφερόμενοι, αφού το κάθε ένα από αυτά είναι εμβαδού μόλις 13 τ.μ. Όπως σημείωσαν οι παριστάμενοι, δύσκολα θα δοθεί προς τούτο άδεια από την Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρουσία Τοψίδη στην ημερίδα του τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της ΑΜΘ

«Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερης σημασίας γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας στεκόμαστε …