Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κ. Ζαγναφέρης: «Πήγα κόντρα σ’ όλο τον κομματικό μηχανισμό»

Κ. Ζαγναφέρης: «Πήγα κόντρα σ’ όλο τον κομματικό μηχανισμό»

0
zagnaferis-diloseis

Οι πρώτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης μετά την ψηφοφορία

Πρόταξαν την ενότητα της παράταξης Πέτροβιτς, Μαρκόπουλος και Αντωνιάδης

Την εμπειρία του από εκλογικές αναμετρήσεις επέδειξε ο Κώστας Ζαγναφέρης που έσπευσε εξαρχής να συγχαρεί τον Χρήστο Μέτιο για την εκλογή του στη θέση του διαδόχου του Γιώργου Παυλίδη. Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης τόνισε ότι: «οι διαδικασίες ήταν άψογες, όπως και η συμπεριφορά των συνυποψηφίων μου». Πρόσθεσε ότι: «δεν έχω κανένα παράπονο και από αύριο ξεκινάμε δουλειά όλοι μαζί». Όπως εξήγησε δεν είχε κανένα νόημα να επαναληφθεί η δεύτερη ψηφοφορία με τους ίδιους υποψήφιους, αφού υπήρχε ο κίνδυνος να επέλθει το ίδιο αποτέλεσμα και άρα ο περιφερειάρχης να εκλεγεί με την τρίτη ψηφοφορία και απλή πλειοψηφία.

Υπογράμμισε ότι δεν ετέθηκε ποτέ θέμα για την ενότητα της παράταξης, ωστόσο δεν παρέλειψε να κάνει και τη διαπίστωση, όπως είπε, ότι ο ίδιος αισθάνεται ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς πήγε κόντρα «σ΄όλο τον κομματικό μηχανισμό,». όπως συπλήρωσε: «αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι άτομα που δεν θα ξαναέρθουν ποτέ στην περιοχή μας, ήρθαν εδώ να επηρεάσουν και παίρναν τηλέφωνα για να αποφασίσουν αυτοί για εμάς ποιος θα ειναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Αυτό δεν τιμά κανένα». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό δε σημαίνει κάτι ούτε για την ενότητα της παράταξης, ούτε για τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, όπου, όπως είπε εκεί γεννήθηκε και εκεί ανδρώθηκε.

Λακωνική η απάντηση Μέτιου στις αιχμές Ζαγναφέρη

Στις αιχμές του Κώστα Ζαγναφέρη απέφυγε να απαντήσει ο νεοκλεγείς περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που ανέφερε μόνο ότι: «όλοι μας, όσοι αρχικά φερόμασταν ως υποψήφιοι, , γνωρίζω πολύ καλά ότι διατηρούν όλοι σημαντικές επαφές με στελέχη και ανθρώπους εντός και εκτός της παράταξής μας. Το αποτέλεσμα έχει να κάνει κυρίως με τις αποφάσεις των περιφερειακών συμβούλων και αυτό είναι το μόνο που θέλω να πω αυτή τη στιγμή».

«Όλοι μαζί για να συνεχιστεί το έργο του Γ. Παυλίδη»

«Το διακυβευμα αυτής της ενδοπαραταξιακής διαδικασίας ήταν να βγει η παράταξη ενωμένη. Έτσι λειτούργησα κι εγώ παρότι ισοψήφισα με τον δεύτερο. Αυτό που προεξάρχει είναι να είμαστε ενωμένοι», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Πέτροβιτς, προτάσσοντας τη συλλογική δουλειά που θα απαιτηθεί από τον περιφερειάρχη και τους αντιεριφερειάρχες από την επόμενη μέρα. «Πέντε Περιφερειακές Ενότητες είναι πέντε δάχτυλα, που σφίγγουν μια γροθιά» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η παρακαταθήκη του Γιώργου Παυλίδη είναι πολύ μεγάλη, όπως και ο πήχης που άφησε. «Άρα δεν είναι υπόθεση ενός εξ ημών να αγγίξει αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά όλοι μαζί να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε», ανέφερε καταληκτικά.

Ομοίως και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, αλλά και για την ενότητα της παράταξης που διαφυλάχθηκε.

Από την πλευρά του και ο Κώστας Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που διεξήχθη η εκλογική διαδικασία και υπενθύμισε τα τελευταία λόγια του Γ. Παυλίδη στην εκτελεστική επιτροπή, όπου κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες του να διατηρήσουν την ενότητα. Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι: «τις δέκα ημέρες της άτυπης προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι κράτησαν χαμηλούς τόνους και υπήρξαν πάρα πολλές προσπάθειες για συναίνεση». Η οποία ωστόσο δεν επετεύχθη με την ανάδειξη ενός ή δύο υποψηφίων κι έτσι η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με τέσσερις υποψηφιότητες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…