-1.200 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), σε κύβους περίπου των 4 – 5 εκ.
-700 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 4 – 5 εκ.
-1 ξερό μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
-το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, ψιλοκομμένο
-2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες
-χυμός από 1 πορτοκάλι
-1 κοφτό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
-2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
-70 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά, αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά – 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, το καρότο, το μοσχοκάρυδο και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε απαλά, ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 – 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.