-1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 πιπεριές
-2 ντομάτες
-3 καρότα
-330ml μαύρη μπύρα
-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Παράλληλα κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά. Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τη μπύρα κι αφήνουμε να βράσουν τα υλικά..
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το θυμάρι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφού ανακατέψουμε καλά, τα ρίχνουμε μέσα σε μια γάστρα μαζί με το κρέας.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες και 15’ στους 180 βαθμούς.