Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νεαρό ζαρκάδι βρέθηκε τραυματισμένο κοντά στην Πανεπιστημιούπολη

Νεαρό ζαρκάδι βρέθηκε τραυματισμένο κοντά στην Πανεπιστημιούπολη

0
zarkadi dasarxeio1

Το περιέθαλψε το Δασαρχείο Ξάνθης που ανέλαβε να το μεταφέρει στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αλλά δυστυχώς το άτυχο ζώο υπέκυψε στα τραύματά του

Πρόκειται για ζαρκάδι, από τα πολλά, που διαβιούν στο περιαστικό άλσος, εκτιμά ο Δασάρχης .Είχε χτυπηθεί στο πίσω πόδι, πιθανώς από αυτοκίνητο, και ήταν σοκαρισμένο

Ένα νεαρό ζαρκάδι, που βρέθηκε τραυματισμένο λίγο μετά τον κόμβο στο συνοικισμό Γυμναστηρίου, που οδηγεί στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων, ανέλαβε να περιθάλψει το Δασαρχείο Ξάνθης.

Το ζαρκάδι βρέθηκε από περίοικους την Κυριακή το απόγευμα και ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο. Είχε χτυπηθεί στο πίσω πόδι, πιθανότατα δε, το τραύμα είχε προκληθεί από αυτοκίνητο.

Οι άνθρωποι του Δασαρχείου ανέλαβαν να το περιθάλψουν και προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο. Το ζαρκάδι ήταν νεαρής ηλικίας, ήσυχο, αν και πολύ σοκαρισμένο.

Με συντονισμένες προσπάθειες του Δασαρχείου Ξάνθης το τραυματισμένο ζαρκάδι μεταφέρθηκε με όχημα του Δασαρχείου, τη Δευτέρα στη Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θράκης με σκοπό να υποβληθεί στη κατάλληλη θεραπεία, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού υπέκυψε στα τραύματά του. Η νεκροψία που ακολουθεί, θα καταδείξει και τα αίτια θανάτου του ζώου.

Όπως μας εξήγησε ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος, το ζαρκάδι πιθανότατα ήταν ένα από τα αρκετά που διαβιούν στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης και «συναντιούνται» συχνά με ξανθιώτες περιηγητές και ορειβάτες. Επιπλέον, σημείωσε ότι, αν ήταν ατύχημα με αυτοκίνητο, αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, αφού εξαιρετικά σπάνια εντοπίζονται τραυματισμένα ζαρκάδια στην περιοχή.

Ε.Δ.

*Φωτο Θεόδωρος Μαλιδέρος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ. Καρανίκας: Απολύτως κρίσιμος ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την ανθεκτικότητα των εμπορικών επιχειρήσεων

Συνέντευξη του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στο «Ε» για τα…