Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έφυγε τα ξημερώματα ο περιφερειάρχης μας Γιώργος Παυλίδης

Έφυγε τα ξημερώματα ο περιφερειάρχης μας Γιώργος Παυλίδης

0
pavlidis-empros

Έκλεισε πρόωρα από την επάρατη νόσο, μία διαδρομή οράματος, προσφοράς και αφιέρωσης στον τόπο

Έφυγε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, μετά την άνιση μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο. Στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου νοσηλευόταν από τις 27 Σεπτεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος όλη την Περιφέρεια και κυρίως τον τόπο του την Ξάνθη, στην προκοπή της οποίας αφιέρωσε τη ζωή του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στις 16.00.

Ο Γιώργος Παυλίδης

Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν δικηγόρος και είχε σπουδάσει Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Γεννήθηκε το 1956. Έγγαμος με την Αθηνά, πατέρας της Μαρίνας και του Θοδωρή, ο οποίος το Μάιο του 2015 πέθανε αιφνίδια από ανακοπή καρδιάς, οδυνηρή απώλεια που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ο πατέρας του.

Υπηρέτησε τη θητεία του στην Αστυνομία ενώ ταυτόχρονα τελείωσε τη Νομική Σχολή. Πρωτοεκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Ξάνθης το 1990.

Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στο Νομό Ξάνθης με τον συνδυασμό “Αναγέννηση” της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Ανέλαβε καθήκοντα από 01-01-1999.

Επανεξελέγη Νομάρχης Ξάνθης, την πρώτη Κυριακή, τον Οκτώβριο του 2002 με ποσοστό 53,24% και τον Οκτώβριο του 2006 με 56%, για την 4ετία 2007-2010.

Εκλεγμένος Πρόεδρος, εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα του Ν. Έβρου από το 2004. Συμμετέχουν οι Νομαρχίες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Μπλακόεβραντ, Σμόλιαν, Κίρτζαλι, Χάσκοβο Βουλγαρίας και Αδριανουπόλεως Τουρκίας, με πρωτόγνωρη διασυνοριακή δράση. Κλήθηκε σε αυτοδιοικητικές συναντήσεις κορυφής της Ε.Ε.

Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe (Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 με ενεργό παρουσία.

Πρόεδρος της καινοτόμου δομής μεταξύ των 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατία οδού με την επωνυμία «Εγνατία- Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της.

Ανέλαβε περιφερειάρχης με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και υπηρέτησε το αξίωμά του με αφοσίωση, περιφερειακή συνείδηση και με οδηγό την προοπτική ανάπτυξης και προκοπής, όπως έλεγε, του τόπου. Μέχρι το τέλος ασκούσε με πυγμή και αποφασιστικότητα τα καθήκοντά του, προχωρώντας σε μια σειρά από σημαντικά έργα, που μένουν παρακαταθήκη στην Περιφέρεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…