Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

Μοσχάρι λεμονάτο με σκορδάτα ζυμαρικά

0
mosxari-skordata-makaronia

1200 γρ μοσχάρι

1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1 φύλλο δάφνη

4 κόκκους μπαχάρι

1 κουταλάκι του καφέ πάπρικα

Αλάτι-πιπέρι μαύρο

1/2 κουτάλι της σούπας μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουτάλι σούπας κορν φλαουρ

1 Λεμόνι το χυμό

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πακέτο ζυμαρικά

Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει (κρατάμε λίγο στην άκρη για τα ζυμαρικά μας) και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε. Βάζουμε την δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Καλύπτουμε με νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό). Προς το τέλος βάζουμε αλάτι. Θέλουμε να μείνει με ζουμί για φτιάξουμε την σάλτσα του.

Από το ζουμί που έμεινε κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού για τα ζυμαρικά μας. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε την μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ξαναβάζουμε μέσα το κρέας. Κλείνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να πάρει μια μικρή βράση. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην κατσαρόλα μαζί με τη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Σοτάρουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, τα ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ή με τριμμένο τυρί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…