Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Κτηνίατρος του δημοσίου «άρμεγε» αγελαδοτρόφους της Ξάνθης

Κτηνίατρος του δημοσίου «άρμεγε» αγελαδοτρόφους της Ξάνθης

0
agelades-empros

Ο 47χρονος κτηνίατρος από Κομοτηνή και ο 41χρονος συνάδελφός του από την Ξάνθη τους έβγαζαν δήθεν μολυσμένα δείγματα για μελιταίο πυρετό στις αιμοληψίες

Τι καταγγέλλει κτηνοτρόφος που έπεσε «θύμα» – Τον έπιασαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τον συνέλαβαν – Ο 41χρονος δεν συνελήφθη γιατί παρήλθε το αυτόφωρο

«Μηχανή» είχε στήσει ένας 47χρονος κτηνίατρος του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κομοτηνής, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κι «άρμεγε» κανονικά πολλούς αγελαδοτρόφους του νομού μας, 1, 5 χρόνο εξαπατώντας τους με ψεύτικα αποτελέσματα αιμοληψιών για μελιταίο πυρετό.

Τους έδιναν δήθεν μολυσμένα δείγματα για να τους έχουν στο χέρι

Όπως μας καταγγέλλει αγελαδοτρόφος του νομού μας ο οποίος μαζί με πολλούς άλλους έπεσε θύμα του 47χρονου κτηνιάτρου αρχικά έκανε αιμοληψίες στις μονάδες τους ο 41χρονος κτηνίατρος από την Ξάνθη, ο οποίος και τους ενημέρωσε ότι βρέθηκαν θετικά δείγματα για μελιταίο πυρετό σε μερικά ζώα τους. Ο ίδιος προκειμένου να μην χαρακτηρίσει την μονάδα και τεθεί σε καραντίνα και δεν μπορεί να πουλήσει ούτε ζώα ούτε άλλα προϊόντα όπως γάλα, τους παρότρυνε δε να απευθυνθούν στο Εργαστήριο της Κομοτηνής και στον συγκεκριμένο κτηνίατρο. Ο 47χρονος τους είπε πως πρέπει να τα εξετάσει με μια εξειδικευμένη μέθοδο (Ελάιζα) όμως αυτή κοστίζει 4 – 5 ευρώ ανά ζώο. Έτσι οι κτηνοτρόφοι του έδιναν χρήματα. Αυτό συνεχιζόταν σχεδόν κάθε μήνα γιατί ο κτηνίατρος ζητούσε επαναληπτικούς ελέγχους που οι ίδιοι πλήρωναν. Μόνο ο εν λόγω αγελαδοτρόφος του έδωσε πάνω από 1.000 ευρώ όπως μας καταγγέλλει ενώ υπολογίζεται ότι ήδη όλοι είχαν ξοδέψει περί τις 2.500 ευρώ για τις επαναλαμβανόμενες εξετάσει. Να σημειώσουμε πως τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της εφημερίδας αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν. Όπως μάλιστα μας ανέφερε τον είχε υποψιαστεί και παρότρυνε και τους άλλους κτηνοτρόφους να στείλουν τα δείγματα σε Εργαστήριο στην Λάρισα για να τα εξετάσει: «Στείλαμε τα δείγματα και στην Λάρισα και στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και βγήκαν τελείως καθαρά. Μας κορόιδευαν τόσο καιρό ότι τάχα βρήκαν θετικά δείγματα και μας άρμεγαν κανονικά. Πολλοί αναγκάστηκαν να σφάξουν ζώα αλλά και μας ανάγκασαν να ζούμε με ένα διαρκές άγχος ότι θα καταστραφούμε», αναφέρει ο κτηνοτρόφος.

Τον έπιασαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Κατόπιν τούτου, κατήγγειλαν τους γιατρούς στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας προσημείωσαν το ποσό των 800 ευρώ, το οποίο κατηγορείται ότι παρέλαβε ο 47χρονος από κτηνοτρόφο, ως αντίτιμο, για άτυπη εξέταση δειγμάτων. Κατά την είσπραξη των χρημάτων επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, δωροληψία υπαλλήλου, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη επιζωοτιών και απάτη. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τον 41 ετών συγκατηγορούμενό του, που διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς παρήλθε η αυτόφωρη διαδικασία. Ο 41χρονος αντιμετωπίζει τις πράξεις της άμεσης συνέργειας στην έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, της παραβίασης μέτρων για πρόληψη επιζωοτιών, της ηθικής αυτουργίας σε δωροληψία υπαλλήλου και της απάτης. Ο συλληφθείς οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας

Με αφορμή τη σύλληψη κτηνιάτρου του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κομοτηνής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για χρηματισμό, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος εκρίζωσης της βρουκέλωσης των βοοειδών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώνει τα εξής: «Η παραβατική συμπεριφορά του ως άνω κρατικού υπαλλήλου εντοπίστηκε εγκαίρως από τις αρχές της Περιφέρειας και με ενέργειές της προς τα αρμόδια όργανα έγινε δυνατή η σύλληψή του.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της ΠΑΜΘ, διαπίστωσαν πως για πολλές από τις εκμεταλλεύσεις για τις οποίες ο ως άνω υπάλληλος έστελνε «θετικά» αποτελέσματα για το ιστορικό τους, η απουσία κλινικών συμπτωμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν καταδείκνυαν μόλυνση από το νόσημα.

Ως εκ τούτου αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα, ενημέρωσαν αρμοδίως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ζητήθηκε η συνδρομή του Εργαστηρίου Αναφοράς της Λάρισας (Προϊστάμενο Εργαστήριο), για την επιβεβαίωση ή μη των θετικών αποτελεσμάτων και μόνο σε περίπτωση επιβεβαίωσης λαμβάνονταν περιοριστικά μέτρα για τις εκμεταλλεύσεις. Η Περιφέρεια δηλώνει πως οι ενέργειες μεμονωμένων δημοσίων λειτουργών, δεν μπορούν να αμαυρώνουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται συνεχώς από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, αλλά και συνολικά από την Περιφέρεια, για την καταπολέμηση πλήθους επιζωοτιών, για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου και της περιουσίας των κτηνοτρόφων και πρωτίστως την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση βρίσκεται τώρα στα χέρια της δικαιοσύνης, που είναι και η μόνη αρμόδια για την διαλεύκανση του ζητήματος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…