Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Συνέχεια με αμείωτο κέφι στις εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Συνέχεια με αμείωτο κέφι στις εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης

0
capoeira-fex

Όσα θα δούμε και θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες στην κεντρική σκηνή και σε κάθε γωνιά της πόλης

Πλήθος εκδηλώσεων και τις επόμενες μέρες στις Γιορτές Παλιάς Πόλης για όλες τις προτιμήσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

20:30, Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Βραδιά Λαογραφίας

Τα φιλοξενούμενα λαογραφικά χορευτικά και τα χορευτικά συγκροτήματα των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης μας θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν: Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Άγιος Πολύκαρπος», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, «Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων», Σύλλογος Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης», Πολιτιστικός Σύλλογος Εύοσμου «Κύριλλος και Μεθόδιος», Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Το φιόρο του Λεβάντε» Ζακύνθου, Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Σύλλογος Κιμμέριων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης. Τα χορευτικά συνοδεύει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

19:30, Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή, Βασ. Σοφίας και Ύδρας

Συναυλία «Music School Μουσαδές»

Η «Music School Μουσαδές» παρουσιάζει τους μαθητές της σε διάφορα μουσικά σύνολα.

19:00, Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Παιδικό Μουσικό Θέατρο ΦΕΞ

Μουσική, χορός, τραγούδι θεατρικό παιχνίδι. Η σκηνοθέτης – χορογράφος – μουσικός παιδαγωγός Βάνια Φίτσεβα οργανώνει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν το χώρο της θεατρικής τέχνης με ενθουσιασμό.

19:00 Μονοπάτι της Ζωής

Παίδες εν δράσει… και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης «Παιχνίδια, χοροί και τραγούδια της Θράκης»

Στόχος είναι η αναβίωση των παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών της Θράκης για να τα γνωρίσουν τα παιδιά και ταυτόχρονα να χορέψουν και να τραγουδήσουν όπως έκαναν οι παλιοί τις Κυριακές και στις γιορτές. Επιμέλεια: Νικολέτα Ρεκάρη, Εκπαιδευτικός, Κική Σαρηγιάννη, Δασκάλα Παραδοσιακών Χορών.

19:00, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

«Περιήγηση στα σοκάκια της Ξάνθης»

Συνάντηση στο Λύκειον των Ελληνίδων με προορισμό την παλιά πόλη της Ξάνθης. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Γκαγκαλίδης μας ξεναγεί για να ανακαλύψουμε τα εκκλησάκια, τα χάνια και τα αρχοντικά της παλιάς Ξάνθης.

19:30, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

«Έκθεση δημιουργιών των τμημάτων κοπτικής-ραπτικής, πλεκτικής και ντεκουπάζ»

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

20:00, Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην Αυλή με τα Χαμάμ

Κινηματογραφικός περίπατος στην Ξάνθη Ι

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ προτείνει μια γνωριμία με ταινίες και ντοκιμαντέρ που ενέπνευσαν ή γυρίστηκαν σκηνές τους στην Ξάνθη.

20:00, Θεατράκι στο Μονοπάτι της Ζωής

Αφιέρωμα στα 400 χρόνια Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Με ξεναγό τον ποιητή και πολιτιστικό παραγωγό Γιάννη Στεφανίδη: 1616-2016, 400 χρόνια από την αποδημία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και ολόκληρος ο κόσμος ανακαλύπτει ξανά και ξανά τον Βάρδο του Στράτφορντ.

20:30, Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση ‘’Ηχοχρώματα και Ρυθμοί’’

Κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα της Ξάνθης απαρτίζουν το σχήμα του «Θριηκίου ήχου». Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Κοκκαλίδης – Λύρα Θράκης και τραγούδι, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος – Γκάιντα, Καβάλι και τραγούδι, Παναγιώτης Κολοβός – κλαρίνο, Τάσος Δασκαλόπουλος – Λαούτο, Γιώργος Παπαδόπουλος – Κρουστά.

Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον μοναδικό Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι, τον Γιώργο Ατματσίδη στη λύρα και τον Κώστα Ζώη στο νταούλι.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά με τους Βασίλη Σερμπέζη και Σταύρο Μπόνια. Κλαρίνο: Κώστας Ζαραλής.

Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»

Μουσική βραδιά με τους Γιώργο Ορφανίδη και Αντώνη Νικηφορίδη

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Λαϊκό γλέντι με θρακιώτικες παρενθέσεις και τους: Βαγγέλη Δωρόπουλο – γκάιντα, Σουλεϊμάν (Σούλης) Καρά – μπουζούκι, σάζι, τραγούδι, Μεμέτ Καρά – πλήκτρα

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πρωτοπόροι Λεύκης Ξάνθης

Ο γνωστός Φίλιππος Δομνίδης μαζί με την καλλιτεχνική του ομάδα, τον Ανδρέα Μυγδαλά (πλήκτρα) και τον Γιάννη Γαβριηλίδη (μπουζούκι, σάζι, λύρα), παρουσιάζουν ένα κεφάτο ρεπερτόριο με γνωστά και αξέχαστα τραγούδια.

Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της Ανατολής.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

20:15, Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – Υποδοχή της φλόγας της «Αγάπης». Υποδοχή της φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ» στην πόλη της Ξάνθης στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

20:30, Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία «Μωβ Όνειρα»

Τα Μωβ Όνειρα είναι μια μπάντα που έκανε τα πρώτα της βήματα το 2003 σε γνωστά μουσικά στέκια της Ξάνθης. Από το 2015 επανήλθε στα μουσικά δρώμενα της πόλης για να αφήσει το δικό της στίγμα. Αποτελούμενη πλέον από τους: Κώστας Παναγιώτου – φωνή, Στέλιος Χωλίδης – κιθάρα, Κυριάκος Αμαξόπουλος – μπάσο, και Πόλυς Πολινός – ντραμς, φιλοδοξεί να ξεσηκώσει κάθε κοινό, με ήχους δυνατούς από την ελληνική αλλά και ξένη ροκ σκηνή.

21:15, Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Χρήστος Δάντης

Μετά από έναν επιτυχημένο χειμώνα στην Αρχιτεκτονική και τις sold out εμφανίσεις του σε επιλεγμένες πόλεις, ο Χρήστος Δάντης συνεχίζει τις εμφανίσεις του και το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Μια τρίωρη μουσική παράσταση που περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες της 20χρονης διαδρομής του. Συμμετέχουν: Τραγούδι: Ευδοκία Ράπτη, Πλήκτρα: Λευτέρης Παπαμαλής, Τύμπανα: Νίκος Παγώνης, Μπάσο: Πέτρος Βασιλειάδης, Κιθάρα: Μάριος Λουπάσης, Κιθάρα – Τραγούδι: Χριστόφορος Βλαχάκης

20:00, Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή, Βασ. Σοφίας και Ύδρας

Συναυλία Studio Music Box

Το Studio MUSIC BOX για μία ακόμη χρονιά συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα.

19:00, Σκηνή Νησάκι – Ορφέως και Πινδάρου

Παίδες Εν Δράσει… και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης «Μικροί Καλλιτέχνες»

Οι μικροί καλλιτέχνες έρχονται σε επαφή με την έννοια του ομαδικού παιχνιδιού και της εικαστικής έκφρασης. Επιμέλεια: Γεωργία Πατρωνίδου, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημιουργικής – Εικαστικής Έκφρασης του ΙΘΤΠ, Πασχάλης Μαστράφης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

20:00, Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην Αυλή με τα Χαμάμ

Βραδιά Οινογνωσίας

Παρουσίαση εκλεκτών κρασιών Ξάνθης από παραγωγούς της περιοχή μας, στην αυλή με τα χαμάμ. Στην βραδιά Οινογνωσίας θα παρουσιαστούν επιλεγμένα κρασιά Βουρβουκέλη και Σγουρίδη και οι παραγωγοί του Ράδιο Ξάνθη 93,5 θα μας ταξιδεύσουν μουσικά.

20:00, Θεατράκι στο Μονοπάτι της Ζωής

Αρμενική Ποίηση και Πολιτισμός

Η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης παρουσιάζει μια βραδιά Αρμενικής Ποίησης και Πολιτισμού, με απαγγελίες ποιημάτων στα αρμενικά και ελληνικά, εισηγήσεις για την αρμενική ιστορία, τον πολιτισμό και την ποίηση των Αρμενίων. Μια πολύπλευρη προσέγγιση της αγνής αρμένικης ψυχής.

20:00, Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Βραδιά Παρουσίασης των Εργαστηρίων Tai Chi Chuan της ΦΕΞ

Το εργαστήρι Tai Chi Chuan του αυθεντικού Yang στιλ και το παιδικό εργαστήρι Tai Chi Chuan της ΦΕΞ προσκαλούν σε μια βραδιά παρουσίασης της δράσης και της δομής των τμημάτων μας.

20:30, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι»

Ο Θίασος Σκιών των Απόστολου Δομτζίδη, Νατάσας Μιχαηλίδου και Ειρήνης Κατσιλίδου παρουσιάζουν την κλασική παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι».

20:30, Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Μουσικοί και Μουσική της Ελλάδας»

Μια μοναδική συνάντηση, συλλεκτική και συγκινητική. Συμμετέχουν: Ανδριάνα Μόκα – Τραγούδι, Κώστας Δεδούσης – Κλαρίνο, Νίκος Ζαπάρτας – Τραγούδι και Βιολί, Βαγγέλης Κατσουλίδης – Τραγούδι και Ούτι, Ηλίας Παλλίδης – Λαούτο, Νάκης Ξανθόπουλος – Κρουστά.

Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον μοναδικό Γιάννη Κουρτίδη

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά με τους Χριστόδουλο Κωσταρέλο και Σάκη Ντίνα. Κλαρίνο: Νίκος Μακρής

Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»

Μουσική βραδιά με τους Μπάμπη Ιωακειμίδη, Γιώργο Ορφανίδη και Αντώνη Νικηφορίδη

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Λαϊκό σχήμα με φιλική συμμετοχή Θράκης με τους: Βαγγέλη Ευθυμίου – πλήκτρα, Σπύρο Σταθέλο – κρουστά, Δημήτρη Στέλλιου – μπουζούκι, σάζι, Μίνα Μαναβάκη – τραγούδι, Βαγγέλη Δωρόπουλο – γκάιντα

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πρωτοπόροι Λεύκης Ξάνθης

«Οι Πρωτοπόροι» φιλοξενούν τους «Μπάντα Τέτοια». Η κουλτούρα, τα ακούσματα, οι χοροί, τα κάθε λογής βιώματα, εναρμονίζονται άριστα και αποδίδουν τέρψη ψυχής. Τους «Μπάντα Τέτοια» απαρτίζουν οι μουσικοί: Γεράκης Τσαρμαντίδης (κλαρίνο, καβάλ, σαξόφωνο), Γιώργος Παραπέρογλου (ακκορντεόν), Γιώργος Μίχου στο λαούτο και Γιάννης Τσαρμαντίδης – Μελέτης Παντελίδης στα κρουστά (νταούλι, τουμπελέκι, ντέφια, γκραν κάσα).

Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου τραγούδια της Προποντίδας και της Πόλης και ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Με μεράκι και αγάπη για τις πατροπαράδοτες γεύσεις οι κυρίες του συλλόγου μαγειρεύουν με συνταγές των γιαγιάδων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…