-200-250 γρ. κιμά
-300 γρ. ντοματοχυμό & 1 κ.σ κέτσαπ
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-4 μανιταράκια άσπρα κομμένα σε λεπτά φετάκια
-1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
-1 ½ ποτήρι ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (κ.λπ καλαμπόκι, αρακάς)
-1 ποτήρι κριθαράκι ολικής άλεσης
-4 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
-1 κ.γ. κύμινο (ή αρτισιά)
-λίγη κανέλα
-αλάτι, πιπέρι
Τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον κιμά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τα λαχανικά (μανιταράκια, πιπεριές κόκκινη και πράσινη, κατεψυγμένο καλαμπόκι & αρακά). Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε τον ντοματοχυμό και 1 κ.σ. κέτσαπ. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό (ζεστό!!!) για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ταυτόχρονα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε για 12 λεπτά το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε στο μεγάλο τηγάνι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κύμινο, κανέλα, μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι). Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παίρνετε ένα γυάλινο πυρέξ και ρίχνετε μέσα όλο το φαγητό. Πασπαλίζετε με τυρί της αρεσκείας σας και το βάζετε στο φούρνο. Στο γκριλ, στους 200 βαθμός για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε ζεστό με γιαούρτι.