-2 πορτοκάλια βιολογικά
-150 γραμμάρια μαλακό
-100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη + 50 γραμμάρια για το σιρόπι
-45 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
-3 αυγά
-170 γραμμάρια αλεύρι
-1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Ξύστε τη φλούδα από δύο πορτοκάλια, καλοπλυμένα και στη συνέχεια στύψτε το ένα. Σε ένα μπολ, χτυπήστε με αυγοδάρτη το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να γίνει υγρή κρέμα. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίξτε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε να γίνει αφράτο. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέηκ και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε το 40 λεπτά.
Σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βράστε δύο ποτήρια νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά. Όταν ψηθεί το κέηκ σας, έτσι όπως είναι ζεστό ρίξτε από πάνω λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήστε το να το απορροφήσει τελείως, να κρυώσει και μετά βγάλτε το. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό!