Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έζησε την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων και επέστρεψε στην Ξάνθη ο Κατραντζής

Έζησε την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων και επέστρεψε στην Ξάνθη ο Κατραντζής

0
katrantzis-ypodoxi-2

Μεταμεσονύχτια υποδοχή – έκπληξη ετοίμασαν φίλοι και συγγενείς στον Ξανθιώτη κολυμβητή

Επέστρεψε στη γενέτειρα του λίγες ημέρες μετά τη 10η θέση που κατέκτησε με την κολυμβητική ομάδα σκυταλοδρομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον κολυμβητή Χρήστο Κατραντζή κατά την επιστροφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ξάνθη, όπου έφθασε λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από το Ρίο Ντε Τζανέιρο και αφού μεσολάβησαν ολιγοήμερες διακοπές στη Χίο.

Χωρίς να γνωρίζει κάτι, οι γονείς του, Σωτήρης και Βάγια, ετοίμασαν μία μίνι υποδοχή στο σταθμό των ΚΤΕΛ Ξάνθης, όπου μόλις κατέφθασε τον υποδέχθηκαν με ανθοδέσμες και χειροκροτήματα ενώ μαζί τους περίμεναν τον Ξανθιώτη πρωταθλητή η Νονά του και άλλα πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος αλλά και απλοί πολίτες, όπως επίσης και εκπρόσωποι του Κ.Ο.Ξ. από όπου ξεκίνησε την κολύμβηση ο Χρήστος Κατραντζής αλλά και μέλη του συνδέσμου φιλάθλων των XanthiFans.

Να σημειώσουμε ότι ο Κατραντζής, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την κολύμβηση στα τμήματα του ΚΟΞ (προαγωνιστική κατηγορία), ενώ μετά από τρία χρόνια πήρε αρχικά μεταγραφή για τον ΑΟ Καβάλας, όπου εντόπισαν το ταλέντο του προπονητές των τμημάτων κολύμβησης του Ολυμπιακού και τον απέκτησαν με νέα μεταγραφή, εντάσσοντας τον στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων», με τον 14χρονο τότε αθλητή να μετακομίζει στον Πειραιά για να συνεχίσει την καριέρα του, συνεχίζοντας έκτοτε την ανοδική πορεία του με αποκορύφωμα την πρόσφατη πρόκριση και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας με την Εθνική Ομάδα κολύμβησης.

«Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο για κάθε αθλητή κι εγώ κατάφερα να το ζήσω»

katrantzis-ypodoxi1Ξαφνιασμένος ο ίδιος από την ζεστή υποδοχή, δεν έκρυψε τη συγκίνηση του, αλλά ακόμη περισσότερο τη χαρά που είδε μετά από πολύ καιρό τα αγαπημένα του πρόσωπα, σε μία εκδήλωση που μπορεί να μην είχε λαμπρότητα ανάλογη του μεγάλου επιτεύγματος που πέτυχε με τη 10η θέση με την ομάδα της σκυταλοδρομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά έσφυζε από αγάπη.

Έτσι, παρά το περασμένο της ώρας και την κούραση του ταξιδιού, ο ίδιος με χαρά δέχθηκε να φωτογραφηθεί με τους φίλους που τον περίμεναν εκεί και να ανταποδώσει τις ευχαριστίες για την υποδοχή που του επεφύλασσαν.

Λίγο μετά ο Χρήστος Κατραντζής μιλώντας στο «Ε» για την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε:

Χ.Κ.: «Έχω ζήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις αλλά αυτό ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό τόσο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και την παρουσία στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου μπορέσαμε να κάνουμε φιλίες και να ανταλλάξουμε απόψεις με άλλους αθλητές να ζήσουμε αυτή την εμπειρία.

Σίγουρα κάθε αθλητής όταν ξεκινάει την καριέρα του έχει όνειρο να συμμετάσχει σε μία Ολυμπιάδα και εγώ κατάφερα μέσα από πολλούς κόπους και θυσίες να ζήσω αυτό το όνειρο.

Θα μπορούσα προσωπικά να πάω καλύτερα, και να φτάσουμε στην πρόκριση στον τελικό, ήταν μέσα στις δυνατότητες μας και γι’ αυτό η προσπάθεια μας άφησε μία πίκρα στο τέλος, παρόλα αυτά με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. ελεύθερο κατακτήσαμε τη 10η θέση στον κόσμο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν μπορώ να πω ότι είχα άγχος, ένιωσα τέλεια όταν μπήκα στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ρίο δίπλα σε «τεράστιους» αντίπαλους αθλητές, δώσαμε τα πάντα αλλά δεν μας βγήκε».

Καθώς πολλά δημοσιεύματα μετέφεραν το προηγούμενο διάστημα άσχημες εικόνες από τους Ο.Α. του Ρίο, ο ίδιος σχολίασε σχετικά:

Χ.Κ.: «Προσωπικά δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα, ούτε στα δωμάτια, ούτε στην οργάνωση στις μετακινήσεις κλπ. Βέβαια δεν έχω πάει σε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες για να έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά όπως τα μετέφεραν κάποια ξένα δίκτυα».

Για την συνύπαρξη με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής και το πώς έζησαν τις προσπάθειες αλλά και τα μετάλλια της ελληνικής συγκομιδής ο ίδιος σημείωσε:

Χ.Κ.: «Χαιρόμασταν πάρα πολύ. Είπαμε από την αρχή ότι δεν θέλαμε να χάσουμε κανέναν αγώνα όπου συμμετέχει Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια κι έτσι προσπαθούσαμε να βρισκόμαστε σε όλους τους αγώνες για να στηρίζουμε τις προσπάθειες και νομίζω ότι σε όσα αθλήματα μπορέσαμε να παρευρεθούμε δημιουργήσαμε μία όμορφη ατμόσφαιρα για τους συναθλητές μας. Στις απονομές των ελληνικών μεταλλίων βέβαια το κλίμα ήταν ακόμη πιο πανηγυρικό και μοιραζόμασταν όλοι τη χαρά των ολυμπιονικών μας».

Για τα πλάνα του και τους επόμενους στόχους ο 23χρονος κολυμβητής τόνισε:

Χ.Κ.: «Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Βουδαπέστης όπου πήραμε την πρόκριση με τη σκυτάλη και θα προσπαθήσω να προκριθώ και με το ατομικό μου αγώνισμα. Φυσικά από εκεί και έπειτα δεν ξεκινάει μόνο μία σεζόν, αλλά ουσιαστικά μία τετραετία σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας για να θέσουμε τις βάσεις ώστε να διεκδικήσουμε ακόμη μία πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα είναι νωρίς για να το λέμε αλλά με την ευχή να είμαστε γεροί και υγιείς, έχουμε θέσει ως απώτερο στόχο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020. Προς το παρόν ξεκούραση, ξεκούραση και… ξεκούραση για περίπου ένα μήνα καθώς από εκεί κι έπειτα το πρόγραμμα μας θα είναι «γεμάτο» με προπονήσεις και αγώνες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο».

«Η χαρά που παίρνουμε μας κάνει να ξεχνάμε τις θυσίες που έχουμε κάνει»

Δηλώσεις στο «Ε» έκανε και η μητέρα του Χρήστου, Βάγια Μπαμπατζή, η οποία μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησαν για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο Ξανθιώτης κολυμβητής, αλλά και το πώς έζησε η ίδια από… χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κα. Μπαμπατζή είπε:

Β.Μ.: «Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, καθώς προσπαθούσαν όλη τη σεζόν για να πιάσουν το όριο, κάτι που επιβάρυνε την προσπάθεια στο κλείσιμο της χρονιάς και στην κούρσα που έκανε στο Ρίο, όπου βάσει των χρόνων θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα. Κρατάμε το ότι κατέκτησαν τη 10η θέση στον κόσμο και έπιασαν το όριο για το Παγκόσμιο.

Ευτυχώς ενώ στεναχωριέται και «πέφτει» μετά από κακές κούρσες, ο Χρήστος έχει το σθένος και βρίσκει το κουράγιο να «σηκώνεται» ξανά κι έτσι δεν απογοητεύεται και απ’ ότι μου είπε θα βάλει στόχο αρχικά το Παγκόσμιο και θα προσπαθεί για τη διάκριση σε όλες τις επόμενες διοργανώσεις».

Για τις θυσίες που απαιτούνται από έναν αθλητή ώστε να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο η κα. Μπαμπατζή σημείωσε:

Β.Μ.: «Οι θυσίες είναι πολλές. Ξεκινώντας από μία δεκαετία πριν όπου φύγαμε στην Αθήνα και μένουμε σχεδόν μόνοι μας εκεί. Ο Χρήστος άφησε τον τόπο του δυσκολεύτηκε πολύ αρχικά εκεί. Μετά όμως καθώς είχε στόχους κατάλαβε ότι για να ανέβει θα πρέπει να μείνει εκεί για να προπονείται με τον προπονητή του κάτω από καλές συνθήκες και χωρίς εμπόδια. Βλέπουμε εξάλλου τι γίνεται στην Ξάνθη και σε άλλες πόλεις με τα κολυμβητήρια που κλείνουν ή λειτουργούν σπασμωδικά.

Όσο για το πρόγραμμα του, ξύπνημα κάθε πρωί στις 5, μαζί του και εμείς, φεύγει για προπόνηση και επιστρέφει στις 8.30, εν τω μεταξύ του ετοιμάζω ένα πλούσιο πρωινό, το οποίο επαρκεί για να μη χρειαστεί να φάει μεσημεριανό, καθώς έχει και στις 14:00 προπόνηση, μετά γυμναστήριο απ’ όπου επιστρέφει περίπου στις 6-7 το απόγευμα, για να φάει βραδινό στις 21:00 και για να του μείνει στο τέλος λίγος προσωπικός χρόνος, στον οποίο θα πρέπει και να μελετήσει καθώς είναι σπουδαστής ΤΕΦΑΑ και να κοιμηθεί νωρίς καθώς την επόμενη ημέρα ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα. Σίγουρα χάνει κάποιες καλές στιγμές και βγαίνει λίγες φορές έξω, αλλά έχουν δημιουργήσει μία πολύ καλή παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά της κολύμβησης και είναι σαν «οικογένεια». Μέσα από αυτά όμως έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, συμμετοχές σε παγκόσμια, ταξίδια σε 20 και πλέον χώρες και φυσικά με αποκορύφωμα την πρόσφατη συμμετοχή στους ΟΑ. Και φυσικά η χαρά που παίρνουμε από τέτοιες διακρίσεις και η αγάπη που δέχεται ο ίδιος από τον κόσμο, μας κάνει να ξεχνάμε όλες τις δυσκολίες που έχουμε περάσει».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…