Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επικίνδυνα κτήρια σε οδούς της Π. Πόλης

Επικίνδυνα κτήρια σε οδούς της Π. Πόλης

0
poiotitas aug16

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις οδούς Αγ. Γεωργίου και Αγ. Αθανασίου

Μονοδρομείται η οδός Σκιάθου – Τα παραδοσιακά επαγγέλματα χάνονται… Μια μόνο άδεια στάσιμου εμπορίου για κοσμήματα δόθηκε από τις 15 που προκηρύχθηκαν επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον

Με την θλιβερή διαπίστωση ότι τα παραδοσιακά επαγγέλματα χάνονται ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς από τις 15 άδειες που προκηρύχθηκαν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνο για μία άδεια στάσιμου εμπορίου κοσμημάτων. Το θέμα συζητήθηκε στα εκτός ημερησίας και η υπηρεσία εισηγήθηκε την έγκριση της χορήγησης αδείας δεδομένου ότι ο αιτών πληροί τα κριτήρια.

Τα …παράλογα του Καλλικράτη

Στην συνέχεια επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης η επιτροπή έδωσε την έγκριση για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου από επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών με την επισήμανση του Δημήτρης Μπένη ότι αυτές οι διατάξεις που προβλέπουν να έρχεται ένα θέμα καθαρά υπηρεσιακό για έγκριση από τις επιτροπές και περιττές είναι και δεν έχουν καμιά λογική με το σκεπτικό ότι κανένα συμβούλιο δεν θ’ αποφασίσει να μην κάνει πρόσληψη υπαλλήλου ένας επαγγελματίας που έχει άδεια… Το δεύτερο θέμα αφορούσε την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας Σταυρούπολης στον Μορφωτικό Πολιτιστικό σύλλογο της Σταυρούπολης για να διοργανώσει για πρώτη φορά φέτος την γιορτή της πίτας στην οποία συνδιοργανωτής είναι το Κέντρο Πολιτισμού. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα αφού προηγουμένως ο κ. Καρά Αχμέτ έθιξε το θέμα της συνδιοργάνωσης υποστηρίζοντας πως το Κέντρο Πολιτισμού είναι χορηγός και όχι συνδιοργανωτής γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχει και λόγο για την εκδήλωση. Ξεκαθάρισε δε ότι η παρατήρησή του δεν αφορά την συγκεκριμένη εκδήλωση για τη οποία προφανώς δεν είχε αντίρρηση.

Μονοδρομείται η οδός Σκιάθου – Απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Αγ. Γεωργίου και Αγ. Αθανασίου στην Π. Πόλη

Τα υπόλοιπα τρία θέματα αφορούσαν ρυθμίσεις κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ομόφωνα να δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Αν. Δημητρίου μετά από αίτημα μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται εκεί. Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία ζήτησε τη θέση στο σημείο που την εξυπηρετεί όμως η υπηρεσία του δήμου έκρινε ότι σ’ αυτό το σημείο δεν μπορεί να δοθεί γιατί ο δρόμος είναι στενός και ότι μπορεί να δοθεί παραπλεύρως. Εκφράστηκε ή άποψη από τον κ. Μπένη ότι αυτό δεν διασφαλίζει το δήμο ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιεί αυτό το σημείο και όχι εκείνο που την βολεύει παρακωλύοντας την κυκλοφορία. Ωστόσο ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος ανέφερε πως η υπηρεσία έλαβε τη διαβεβαίωση του αιτούντα ότι δεν θα δημιουργήσει παρακώλυση της κυκλοφορία στην περιοχή.  

Το 4ο θέμα αφορούσε την μονοδρόμηση της οδού Σκιάθου με κατεύθυνση από την 4ης Οκτωβρίου προς την Μεσολογγίου. Ο κ. Μπένης διαφώνησε με την πεζοδρόμηση λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό , επικαλούμενος μάλιστα και την εισήγηση της Τροχαίας που σημείωνε πως δεν διαφωνεί ωστόσο δεν ανέφερε ότι την θεωρεί αναγκαία. Μαζί του συντάθηκε και ο κ. Γουναρίδης. Τα επόμενα δύο θέματα αφορούσαν προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στην οδό Αγ. Γεωργίου και Α. Αθανασίου στην Παλιά Πόλη. Και στις δύο περιπτώσεις – όπως διευκρινίστηκε – υπάρχουν επικίνδυνα κτήρια που έχουν λάβει ειδοποίηση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων ότι απαιτείται είτε κατεδάφιση είτε αποκατάσταση. Η προσωρινή άδεια απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ισχύει από την λήψη της απόφασης έως και 1 μήνα μέχρι την έκδοση της άδειας. Λευκό ψήφισαν οι Μπένης – Καρά Αχμέτ και Γουναρίδη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…