Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σφουγγάτα

Σφουγγάτα

0
sfougata

-4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

-3 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-250γρ. φέτα

-1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη

-3 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο

-λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-αλάτι, πιπέρι

-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλατίζετε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το τυρί, την πατάτα, το δυόσμο και τα αβγά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σφίξει το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κατόπιν το πλάθετε σε σφουγγάτα (σαν μεγάλους κεφτέδες) και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…