Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πολιτικά παιχνίδια πάνω από το φέρετρο του νεκρού στρατιώτη της Γλαύκης

Πολιτικά παιχνίδια πάνω από το φέρετρο του νεκρού στρατιώτη της Γλαύκης

0
zeybek-sinisoglou

Μιλά στο «Ε» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ. Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ανακοινώσεις από ΝΔ – «Χρυσή Αυγή» – ΑΝΕΛ

Κηδεύτηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο χωριό του την Γλαύκη ο 19χρονος Αχμέτ Κοτουνλού, ο στρατιώτης που έχασε από πνιγμό την ζωή του, ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Κέντρου Αναψυχής Υπαξιωματικών που βρίσκεται στη Κεραμωτή. Πλήθος κόσμου και σύσσωμες οι αρχές της μειονότητας παρέστησαν στην εξόδιο τελετή με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Χ. Ζεϊμπέκ και τον δήμαρχο Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά καθώς επίσης και τον μουφτή Ξάνθης Σινίκογλου. Άγημα του Δ.Σ.Σ. με επικεφαλής τον Στρατηγό Διοικητή κ. Ιωσήφ Μαυράκη απέδωσε τιμές όπως κάνει πάντα σε τέτοια μακάβρια γεγονότα που αφορούν ένστολους ενώ η κηδεία έγινε με στρατιωτική δαπάνη.

Τι δείχνει το βίντεο και η ερμηνεία του…

Ωστόσο με αφορμή την κηδεία του 19χρονου μουσουλμάνου στρατιώτη πυροδοτήθηκε ένταση που εξέλαβε πολιτικές διαστάσεις αφού είχε ως επίκεντρο τον βουλευτή κ. Χ. Ζεϊμπέκ. Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει ένα διαπληκτισμό του μουφτή κ. Σινίκογλου με έναν Ιμάμη πάνω από το φέρετρο του παιδιού και την παρέμβαση του κ. Ζειμπέκ με κατευναστικό τρόπο προς τον κ. Σινίκογλου αλλά και το γεγονός ότι η ελληνική σημαία δεν ήταν πάνω στο φέρετρο του νεκρού στρατιώτη αλλά την κρατούσε ένας συνάδελφός του που το ακολουθούσε – όπως δείχνουν φωτογραφίες – χαρακτηρίστηκαν ως «πραξικόπημα» από την περιφερειακή εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ κα Χρύσα Ούτση που ήταν παρούσα στην κηδεία και σύμφωνα με δηλώσεις της σε τοπικό έντυπο φέρεται να είπε στον κ. Ζεϊμπέκ: «Είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να συμμετέχει σ’ ένα τέτοιο πραξικόπημα και να μην σέβεται το Στρατό και την οικογένεια του νεκρού»;

Ζεϊμπέκ: «Οι γνωστοί κύκλοι να σταματήσουν τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια»

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ζεϊμπέκ έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από κάποιους κύκλους: «Είναι πολύ λυπηρό που κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και δίνοντας την ευκαιρία στην Χρυσή Αυγή να σπέρνει το μίσος και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων προβάλλοντας τα φασιστικά της ιδεώδη. Οι δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν είναι ψευδείς και θα κληθούν σύντομα να τις αποδείξουν στο δικαστήριο. Άλλωστε αυτοδιαψεύδονται από το βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει». Σ’ ότι αφορά το επίμαχο βίντεο ο κ. Ζεϊμπέκ είπε πως ήταν επιθυμία της οικογένειας να ψάλει ο Ιμάμης και ότι ο ίδιος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα όταν αντέδρασε ο κ. Σινίκογλου για να μην δημιουργηθεί επεισόδιο επειδή κάποιοι αντέδρασαν. Σ’ ότι αφορά την τελετή είπε πως υπήρξε συνεννόηση με τον στρατό και τον ιμάμη του χωριού και ότι η σημαία δεν τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρο γιατί στο τελετουργικό περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ενός πράσινου πανιού πάνω στον νεκρό με στίχους από το Κοράνι. Είπε τέλος πως ο στρατός απέδωσε τις δέουσες τιμές και πως μετά ο στρατηγός παρέδωσε την ελληνική σημαία στον πατέρα του στρατιώτη. «Οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη και από εμένα και από την οικογένεια του νεκρού στρατιώτη και να σταματήσουν τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια», καταλήγει ο κ. Ζεϊμπέκ.

Χ. Ούτση: «Αισθάνομαι ντροπή…»

Κληθείσα να τοποθετηθεί επί του θέματος η κα Χρύσα Ούτση μας παρέπεμψε στο βίντεο και είπε μόνο πως αισθάνθηκε ντροπή που ένας βουλευτής του ελληνικού κράτους δεν υποστήριξε τον νόμιμο μουφτή αλλά τον Ιμάμη και άφησε για σχέσεις του τελευταίου με το Τουρκικό Προξενείο.

Ανακοινώσεις από ΝΔ – «Χρυσή Αυγή» – ΑΝΕΛ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής δια του βουλευτού κ. Λαγού ο οποίος επικαλούμενος όσα είδαν το φως της δημοσιότητας κατήγγειλε στην Βουλή «τουρκική προβοκάτσια» απαιτώντας την εκδίωξη από το ελληνικό κοινοβούλιο του βουλευτή του Σύριζα κ. Ζεϊμπέκ. Τοποθέτηση έκανε και ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με έκπληξη διάβασα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο μουσουλμάνος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη κ. Ζεϊμπέκ και οι συν αυτώ, λειτουργούν στην περιοχή ως “κράτος εν κράτει”. Καλώ τον κ. Τσίπρα αφενός να υπενθυμίσει στον βουλευτή του κόμματός του ότι είναι εκπρόσωπος της Ξάνθης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και αφετέρου να τον εγκαλέσει στην τάξη γιατί υπάρχουν και όρια τα οποία ο κ. Ζεϊμπέκ έχει ξεπεράσει επανειλημμένα, με αποκορύφωμα την ιταμή συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στον Έλληνα μουσουλμάνο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, στην Ελληνική Σημαία και στον Ελληνικό Στρατό που απέδωσε τις πρέπουσες τιμές. Αυτήν τη σημαία, στην οποία ο κ. Ζεϊμπέκ ορκίστηκε ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρέπει να τη σέβεται».

Καταδικάζει τα γεγονότα της Γλαύκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε τους όποιους ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία. Φαντάζομαι, ότι θα υπάρξει επίσημη έρευνα για το περιστατικό. Και θα πρέπει να υπάρξει. Το μόνο, όμως, που μπορώ να πω είναι ότι παρά την προσπάθεια κάποιων που ήθελαν ακριβώς να δημιουργήσουν ένταση και να υλοποιηθούν τα δικά τους σχέδια, ο Έλληνας Πομάκος φαντάρος κηδεύτηκε τελικά και παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού και των Ελλήνων συναδέλφων του φαντάρων και με την ελληνική σημαία, έτσι όπως έπρεπε, στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της περιοχής, τηρώντας με απόλυτο σεβασμό τα προβλεπόμενα από τη Θρησκεία του. Αλλά από εκεί και πέρα, συνιστώ ψυχραιμία σε όλους και πολύ περισσότερο απευθύνω και πάλι προειδοποίηση: Ότι η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, έχει νόμους έχει τάξη όπως είπε – το επαναλαμβάνω – και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πολύ πρόσφατα από τη Κομοτηνή, απευθυνόμενος ευθέως στο Τουρκικό Προξενείο».

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η οποία όπως ακριβώς προανήγγειλε και ο κ. Ζειμπέκ στο «Ε» την κοινοποιεί και στον εισαγγελέα ζητώντας προανακριτική έρευνα: «Με αφορμή την κηδεία του άτυχου 19χρονου στρατιώτη, οι γνωστοί κύκλοι των τοπικών ΜΜΕ της Θράκης έπαιξαν για ακόμα μια φορά το παιχνίδι τους στην περιοχή. Με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, παρουσίασαν ένα κάλπικο γεγονός που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ως αληθινό, σπέρνοντας ψεύδος και μίσος, καταφέρνοντας να δώσουν πάτημα στις φασιστικές αντιλήψεις και στη ΧΑ, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της μειονότητας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό. Επειδή καταγγέλθηκε η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα (περιύβριση αρχής και συμβόλων, περιύβριση νεκρού κλπ) η παρούσα κοινοποιείται και στην εισαγγελέα Πλη/κών Ξάνθης, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να αποδοθούν στη δημόσια χλεύη, οι συκοφάντες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …