-500 γραμμάρια μελιτζάνα
-200 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες
-120 γραμμάρια μοτσαρέλα
-Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βασιλικός
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες. Βάλτε τις φέτες που σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μόλις γίνουν οι μελιτζάνες μας τοποθετήστε τες σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τις ντομάτες το αλάτι, το λάδι και βασιλικό η ότι άλλο μυρωδικό θέλουμε.
Καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες, στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, ρίγανη και λίγο λάδι. Μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις γίνει, βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού, σερβίρετε αμέσως.