-500 γρ. κριθαράκι χονδρό
-12 τοματίνια
-1/2 φλ.τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη
-200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 λ. ζωμό κότας
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
-1/2 κ.σ. μαντζουράνα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
Zεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με μια σκ. σκόρδο κομμένη στη μέση. Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα τοματίνια. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν, χωρίς να διαλυθούν τελείως, στο τέλος προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε χωριστά με το λάδι τους.
Βάζουμε 1 λίτρο ζωμό κότας να ζεσταθεί μέχρι ν’ αρχίσει να βράζει, οπότε τον αποσύρουμε. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό. Μόλις πιει το ζωμό, προσθέτουμε λίγο αλάτι, μία-μία κουτάλα όλο το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει όσο πρέπει και να χυλώσει το κριθαράκι, χωρίς να παραψηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαντζουράνα και το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη, τα τοματίνια με το λάδι τους, ανακατεύουμε, αφήνουμε 1′ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μαλακά και σερβίρουμε αμέσως.