Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού

Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού

0
igro-keik-pralina

-260 γρ. γάλα

-260 γρ. ζάχαρη

-2 βανίλιες

-200 γρ. κουβερτoύρα

-100 γρ. πραλίνα φουντουκιού

-60 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

-4 αυγά

-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-50-100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά μετά τις βανίλιες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ μέσα σε ένα μπολ.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό πάνω στο μάτι. Πάνω τις βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ. Μέσα εκεί βάζουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα και ανακατεύουμε που και που να λιώσει η σοκολάτα με μια σπάτουλα. Αφήνουμε ένα με δύο λεπτά το μείγμα να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό γάλα (το οποίο έχουμε βάλει για 40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί) μετά το μισό από το αλεύρι που έχει μείνει και συνεχίζουμε με το άλλο μισό από το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.

Ανακατεύουμε λίγο απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά αλλά δεν το παραχτυπάμε για να έχουμε ένα ωραίο και τριφτό κέικ. Τέλος με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσθέτοντας τα φουντούκια.

Αλευρωβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25-30 λεπτά

Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και μετά το κόβουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…