Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φέτες ψαριού με κάππαρη και ελιές στη λαδόκολλα

Φέτες ψαριού με κάππαρη και ελιές στη λαδόκολλα

0
psari-kapari

-4 φέτες ή φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού της αρεσκείας μας

– 6 – 7 ίνες κρόκου Κοζάνης (προαιρετικά), διαλυμένες σε 1 κουτ. σούπας νερό

-1 κουτ. σούπας λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)

-1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

-1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

-8 ελιές τ. Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες

-2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη

-2 μέτριες ντομάτες, σε ροδέλες

-50 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε τις φέτες ψαριού σε ένα ρηχό σκεύος, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τον κρόκο Κοζάνης (αν βάλουμε) και τις αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, να «τραβήξουν» το αλάτι και τα αρώματα και να νοστιμίσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κάππαρη, τις ελιές, το δυόσμο και τη ρίγανη. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας (διαστάσεων περίπου 50×50 εκ.) και βάζουμε στο καθένα από μία φέτα ψάρι.

Απλώνουμε σε κάθε φέτα το μείγμα της κάππαρης, ισόποσα μοιρασμένο, και από πάνω καλύπτουμε με 2 – 3 φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο. Τις βάζουμε προσεκτικά σε ένα ρηχό ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 – 17 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες και βγάζουμε το ψάρι με τα υπόλοιπα υλικά στα πιάτα.

Περιχύνουμε με το ζουμί που έχει μείνει στη λαδόκολλα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…