Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δύο μεταγραφές και… κλείνει το «ρόστερ» της Ξάνθης

Δύο μεταγραφές και… κλείνει το «ρόστερ» της Ξάνθης

0
xanthi-proponisi162

Για έναν κεντρικό αμυντικό και έναν μεσοεπιθετικό θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η ξανθιώτικη ομάδα

Οι πρώτες σκέψεις του Λουτσέσκου για την 11άδα ενόψει της νέας σεζόν

Ολοκληρωμένο κατά 80%-90% είναι το ρόστερ της Ξάνθης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως δήλωσε ο προπονητής της Ραζβάν Λουτσέσκου και, σύμφωνα με πληροφορίες, απομένουν δύο μεταγραφές για να διαμορφωθεί η τελική εικόνα του έμψυχου δυναμικού για τη νέα χρονιά.

Εξάλλου βάσει της εικόνας στην «επίσημη πρώτη» προπόνηση, οι ελλείψεις σε δύο θέσεις είναι ορατές και με… γυμνό μάτι και συγκεκριμένα αφορούν μία θέση στο κέντρο της άμυνας και μία στη μεσαία γραμμή, που θα στελεχωθούν τις επόμενες ημέρες με τις τελευταίες μετεγγραφικές κινήσεις.

Πως σχηματίζεται η 11άδα για τη νέα σεζόν

Με τα τωρινά δεδομέν, ο σχηματισμός της 11άδας φαίνεται «γρίφος», αν και λίγο πολύ κάποιες θέσεις είναι «κλειδωμένες». Στη θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Ζαρόπουλος με τον νεοαποκτηθέντα Σέρβο τερματοφύλακα Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα διεκδικήσουν με ίσες πιθανότητες τη φανέλα του βασικού, ενώ οι εναλλακτικές επιλογές θα αφορούν τους νεαρούς Δεμένικο, Σταθάκη, καθώς ο Σάκης Γκαραβέλης φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή και θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.

Στο κέντρο της άμυνας ο Λισγάρας λογίζεται για βασικός, ενώ παρτενέρ του μπορεί να είναι τόσο ο Φλίσκας όσο και ο Καρασαλίδης ή ακόμη και ο νεαρός Οκάν εάν δοθεί η ευκαιρία, όμως όπως όλα δείχνουν θα αποκτηθεί σύντομα ένα ¨στόπερ¨ για να προσθέσει σιγουριά και εμπειρία στη θέση.

Στα πλάγια της άμυνας οι θέσεις είναι δεδομένες λίγο – πολύ με τους Γουάλας, Κολλαρά να προορίζονται για αριστερά και τους Παπαγεωργίου, Μπαξεβανίδη για το δεξί άκρο.

Για τους δύο κεντρικούς της μεσαίας γραμμής υπάρχουν αρκετές επιλογές με τους Κάσα Καμαρά, Πάμπλο Ντε Λούκας, Λουσέρο Άντριαν, Βασιλακάκη αλλά και τους Καρασαλίδη, Φλίσκα, ενώ για τα πλάγια προορίζονται κάποιοι εκ των Νιέτο, Σολτάνι, Λ. Ορφανίδη, Ρ. Μελισσόπουλο, Τριάδη.

Ο Πέτρος Ορφανίδης είναι ασφαλώς ο παίκτης που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση, όμως σε αυτή τη θέση όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει ενίσχυση με ακόμη έναν παίκτη ο οποίος θα μπορεί να παίξει και ως πλάγιος για να δίνει βοήθειες.

Τέλος στην επίθεση ο Χαμζά Γκιουνές θα είναι η πρώτη επιλογή μαζί με τον Ράνο που επέστρεψε ιδιαίτερα ανεβασμένος από τον δανεισμό του στην Κύπρο, ενώ βοήθειες μπορούν να δώσουν και οι Σκούρτης, Φασίδης, Κρίστοφερ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στην μεγάλη ομάδα ενσωματώθηκαν και δύο παίκτες από το εφηβικό τμήμα, οι Δημήτρης Μελιόπουλος και Κωνσταντίνος Κώστα, ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες από την προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας και να δουλέψουν με στόχο την εξέλιξη τους ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ σε μία από τις επόμενες σεζόν.

* Οι προπονήσεις της Ξάνθης θα συνεχιστούν στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου ενώ για το Σάββατο 16 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το πρώτο φιλικό με την Βέροια στην Ημαθία. Την Δευτέρα 18 Ιουλίου η ομάδα θα μεταβεί στη Βουλγαρία στις εγκαταστάσεις του Riu Pravets, όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 29 Ιουλίου για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Κατά την διάρκεια της παραμονής της εκεί, θα αγωνιστεί στις 20/07 με την OFC Pirin Blagoevgrad, στις 23 Ιουλίου με την PFK Montana 1921 και στις 28/7 με τον Πλατανιά.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …