Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές

Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές

0
keftedes kokkinistoi

Για τους κεφτέδες

-1 κιλό κιμά

-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

-1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

-1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

-1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

-1 αβγό

-αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

-3 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες

-3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

-3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα ή 1 συσκευασία κονκασέ

-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες

-1 ξυλάκι κανέλας μικρό

-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

-μαϊντανό για το σερβίρισμα

-αλάτι, πιπέρι

Μουσκεύετε τη ψίχα του ψωμιού και τη στραγγίζετε. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Σε φαρδύ τηγάνι, σοτάρετε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Χαμηλώνετε τη φωτιά.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε στο τηγάνι με τη σάλτσα, φροντίζοντας να περιχύσετε με τη ντομάτα όσα δεν καλύπτονται. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…