Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καρμπονάρα με μπουκιές κοτόπουλου

Καρμπονάρα με μπουκιές κοτόπουλου

0
karbonara-kotopoulo

– 750 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα και πέτσα, κομμένο σε μπουκιές

– 300 γραμμάρια μπέικον

– 1 πακέτο σπαγγέτι

– ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

– 2 αυγά

– ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

– 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

– 1 κουταλιά χυμό λεμόνι

– 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την παρμεζάνα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ, τοποθετείστε το κρασί, τον ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμόνι. Αφήστε και τα δύο μπολ, για την ώρα, στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίστε το μπέικον, μέχρι αυτό να είναι να γίνει τραγανό. Το επόμενο βήμα σας, είναι να τηγανίσετε το κοτόπουλο στο λίπος που έχει βγει από το μπέικον, μέχρι αυτό να εξαφανιστεί. Σβήνετε το τηγάνι, με το μείγμα κρασιού και μαγειρεύετε για περίπου 2-3 λεπτά.

Αφού έχετε στραγγίξει τα σπαγγέτι σας, τοποθετείστε το κοτόπουλο με το περιεχόμενο του πρώτου μπολ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με το δεύτερο μπολ. Προσθέστε και τα μπιζέλια σας, λίγο πριν το σερβίρισμα, και την τριμμένη παρμεζάνα στην κορυφή. Είστε έτοιμοι!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα

-130γρ βούτυρο -175 γρ ζάχαρη -3 αυγά -240 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1/2 κ.γ αλάτι -9…