1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μικρά κομμάτια
200 γρ. μανιτάρια
150 γρ. τυρί gouda κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. τυρί emendal κομμένο σε κυβάκια
250 ml. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, Πιπέρι
Λάδι για το σοτάρισμα
Σοτάρουμε το κρέας με το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από λίγο, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια κι ένα ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου. Έχουμε το νου μας, το φαγητό να μη μείνει χωρίς υγρά. Όποτε χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, καθώς επίσης ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα τυριά. Ανακατεύουμε και πάλι και αφήνουμε για 5 λεπτάκια να δέσει η σάλτσα. Ιδανικά, συνοδεύεται με ρύζι ή ταλιατέλες.