Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πανεύκολη τυρόπιτα τηγανιού

Πανεύκολη τυρόπιτα τηγανιού

0
tyropita-tigani

-12 φύλλα κρούστας

-400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα

-2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

-4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

-4 αβγά

-8 κ.σ. γάλα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια σχηματίζουμε σούρες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και τελειώνουμε με φύλλο κρούστας. Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες, 4 συνολικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ εκλέρ

Για τη ζύμη –70 γρ Νερό –70 γρ Γάλα –60 γρ Βούτυρο –100 γρ Αλεύρι –¼ κουταλάκι του γλυκού …