Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόπιτα με φέτα χωρίς φύλο

Σπανακόπιτα με φέτα χωρίς φύλο

0
spanakopita-feta

-400 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο

-400 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη

-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-200 ml κρέμα γάλακτος

-4 αυγά

-Ελαιόλαδο για σωτάρισμα

-Μυρωδικά της προτίμησης σου (θυμάρι, βασιλικό)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Τρίβουμε τη φέτα πάνω από το σπανάκι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Η φέτα πρέπει να είναι χοντροσπασμένη. Σε ένα άλλο μπολ , χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι σιλικόνης ή σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την τάρτα και την ψήνουμε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…