-1½ φλ. τσαγιού γάλα
-2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
-1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-1 πρέζα αλάτι
-1 βανίλια
-4 αυγά
-200 γραμμ. τσουρέκι, κομμένο σε φέτες
-100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σοκλατένιο αυγό που περίσσεψε
-1/3 φλ. τσαγιού καρύδια
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τα αυγά σε μπολ. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνουμε μικρό πυράντοχο σκεύος, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα σιγά σιγά.
Βάζουμε το πυράντοχο σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄-45΄. Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.