Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πικάντικο ψάρι με κόλιανδρο

Πικάντικο ψάρι με κόλιανδρο

0
psari-koliandro

-6 – 8 φέτες από σφυρίδα ή κέφαλο ή πέρκα

-1½ κουτ. γλυκού αλάτι

-1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

-2 πράσινες καυτερές πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

-4 κόκκινες καυτερές πιπεριές (τσίλι), καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

-1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες

-8 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

-1 κουτ. σούπας πάπρικα σε σκόνη

-1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμάς

-1 ποτήρι νερό

-15 κλωνάρια φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Πλένουμε καλά τις φέτες του ψαριού και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για δέκα λεπτά στο αλάτι και μετά τις ξεπλένουμε. Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνουμε το λάδι και απλώνουμε τις πιπεριές στον πάτο.

Προσθέτουμε το μισό σκόρδο, το μισό λεμόνι και από πάνω τις φέτες ψαριού. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το λεμόνι.

Αραιώνουμε στο νερό την πάπρικα και τον κουρκουμά και περιχύνουμε με αυτά το ψάρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κροκέτες λαχανικών

    Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …
  • Κοτόπουλο γλυκόξινο

    -500 γρ. Στήθος κοτόπουλου -4 κ.σ. Αλμυρή σάλτσα σόγιας -2-3 κ.σ. Μέλι -Λίγο Φυτικό λάδι (…
  • Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο

    -450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά) -150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά) -150 γρ. ζάχαρη άχ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κροκέτες λαχανικών

Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …