Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πακετάκια κοτόπουλου µε γέμιση «σπεντζοφάι»

Πακετάκια κοτόπουλου µε γέμιση «σπεντζοφάι»

0
kotopoulo-spentzofai


-8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου

-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

-½ φλιτζάνι κρασί λευκό

-ξύσμα από 1 λεμόνι

-ρίγανη

-αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

-λίγες φλούδες γραβιέρας για το σερβίρισμα

-αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

-2 λουκάνικα χωριάτικα σε κυβάκια

-1 πιπεριά σε κυβάκια

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 ντομάτα μικρή σε κυβάκια

-150γρ. γραβιέρα σε κυβάκια

-λίγη ρίγανη, αλάτι

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο µε το ξύσμα και το μισό κρασί. Βάζετε μέσα στο μπολ το κοτόπουλο να μαριναριστεί και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και όταν μαλακώσουν, προσθέτετε το λουκάνικο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε την ντομάτα, λίγο αλάτι και τη ρίγανη και μαγειρεύετε μέχρι η ντομάτα να στεγνώσει από τα υγρά της. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Στραγγίζετε το κοτόπουλο κι απλώνετε ένα ένα τα κομμάτια του βάζοντας στο κέντρο του καθενός από λίγη γέμιση και μερικά κυβάκια τυριού και τα κλείνετε σε πακέτο. Στερεώνετε µε οδοντογλυφίδα και ύστερα με ένα κομμάτι σπάγκο ψησίματος δένετε τα πακέτα και τα αραδιάζετε σε ταψί αφαιρώντας την οδοντογλυφίδα. Περιχύνετε µε τη μαρινάδα και το υπόλοιπο κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα πακέτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…