Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 49χρονη έχασε την ζωή της στην διασταύρωση – «καρμανιόλα» της Ν. Κεσσάνης

49χρονη έχασε την ζωή της στην διασταύρωση – «καρμανιόλα» της Ν. Κεσσάνης

0
nea-kessani-diastavrosi1

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος σύζυγός της – Το ΙΧ που οδηγούσε ο 56χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με νταλίκα με ρουμάνικες πινακίδες

Συνελήφθη ο 67χρονος Ρουμάνος οδηγός. Επικίνδυνο σημείο – Επικίνδυνη η διέλευση φορτηγών μέσα από οικισμούς. Ψηφίστηκε τροπολογία που απαγορεύει τα φορτηγά στους παράδρομους

Μια 49χρονη γυναίκα είναι το θύμα του τροχαίου που έγινε το βράδυ της Κυριακής 15 Μαΐου στην Εθνική Οδό Ξάνθης-Κομοτηνής κοντά στη διασταύρωση της Νέας Κεσσάνης. Ένα σημείο που θεωρείται επικίνδυνο καθώς έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και θανατηφόρα κατά το παρελθόν.

Σφοδρή σύγκρουση με Ρουμάνικη νταλίκα – Βαριά τραυματισμένος και ο οδηγός του ΙΧ

Αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ΙΧ που οδηγούσε 56χρονος σύζυγος της 49χρονης με κατεύθυνση από Κομοτηνή προς Ξάνθη ξαφνικά και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με διερχόμενη νταλίκα με ρουμάνικες πινακίδες που κατευθύνονταν προς Κομοτηνή. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το ΙΧ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και απ’ αυτή τραυματίστηκε θανάσιμα η 49χρονη συνοδηγός και βαριά ο 56χρονος σύζυγός της, ο οποίος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Καβάλας. Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός της νταλίκας που είναι 67χρονος Ρουμάνος υπήκοος ο οποίος και συνελήφθη. Έρευνα για τις συνθήκες του τροχαίου διενεργείται από την Τροχαία Ξάνθης.

Επικίνδυνο σημείο – Επικίνδυνη η διέλευση φορτηγών μέσα από οικισμούς

Και μπορεί στο συγκεκριμένο τροχαίο το ΙΧ να μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρούστηκε με την νταλίκα ωστόσο το γεγονός ότι κυκλοφορούν ελεύθερα νταλίκες και υπέρβαρα αυτοκίνητα για να αποφύγουν τα διόδια από επαρχιακές οδούς χωρίς την απαιτούμενη καταλληλότητα του οδοστρώματος που να διασφαλίζει την ασφάλεια των οδηγών σε περίπτωση φρεναρίσματος όπως ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας και έχουμε θρηνήσει πολλές φορές θύματα στην άσφαλτο, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία και αποτελεί αίτημα όλων των φορέων της περιοχής. Όπως ανέφεραν στο «Ε» αστυνομικές πηγές από την υπηρεσία έχει γίνει εισήγηση για την λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει αυτή η κυκλοφορία από οδούς που περνούν μέσα από οικισμούς καθώς επίσης έχει γίνει εισήγηση από την Α.Δ. Ξάνθης για έλεγχο του οδοστρώματος στο σημείο αυτό.

Ψηφίστηκε τροπολογία που απαγορεύει τα φορτηγά στους παράδρομους

Η θετική εξέλιξη είναι πως ψηφίστηκε από την Βουλή τροπολογία του Υπουργού Μεταφορών Χ. Σπίρτζη που προβλέπει την απαγόρευση διέλευσης μεγάλων φορτηγών και βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο δίκτυο των μεγάλων δρόμων , όπου αποφεύγουν τα διόδια. Αναφερόμενος ο Υπουργός στην τροπολογία σε πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στην Καβάλα, σημείωσε ότι δίνεται τέλος στην τριτοκοσμική εικόνα και στα ατυχήματα που σημειώνονται εξαιτίας της διέλευσης των φορτηγών, όπως συμβαίνει στην περιοχή της Θράκης με την Εγνατία Οδό. Με την ίδια τροπολογία καθιερώνεται βινιέτα (κάρτα διοδίων) για όλα τα οχήματα σε όλες τις εισόδους της χώρας, ώστε να αποφεύγεται η χρήση των παράπλευρων οδών ενώ ενοποιούνται τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινητοδρόμων και θεσπίζεται δημόσιος μηχανισμός ελέγχου. Με το συνδυασμό ηλεκτρονικού συστήματος για πληρωμή αναλογικών διοδίων με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε όχημα σε συνδυασμό με τη βινιέτα και την απαγόρευση χρήσης των παράπλευρων δρόμων, σύμφωνα με το Υπουργείο διασφαλίζει πραγματικές και δίκαιες χρεώσεις για τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…