Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Μ. Φανουράκης νέος αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. Ξάνθης

Ο Μ. Φανουράκης νέος αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. Ξάνθης

0
fanoyrakis-close

Με 21 ψήφους, 2 Λευκά και 1 Άκυρο – Απουσία της παράταξης Μπένη – Απών κι ο Τσιακίρογλου

Πρεμιέρα των δύο νέων δημοτικών συμβούλων, της Ειρήνης Πυρνάρη και του Τζενάν Τσαρεκτσή – Ευχές από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους

Με ευρεία αποδοχή αλλά μειωμένη συμμετοχή στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – την Κυριακή 15 Μαΐου στις 12.30 – εκλέχθηκε με μυστική ψηφοφορία όπως ορίζει ο Καλλικράτης ο Μανώλης Φανουράκης, νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, καλύπτοντας το κενό της αποχώρησης του κ. Τοπ Ισμέτ.

Απουσία της παράταξης Μπένη – Απών κι ο Τσιακίρογλου

Όπως είναι γνωστό η θέση του αντιπροέδρου ανήκει στην μείζονα αντιπολίτευση και ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών πρότεινε τον Μαννώη Φανουράκη. Σε μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε μόνο ο κ. Φανουράκης έλαβε το «πράσινο φως» από την παράταξή του με 5 ψήφους (έλειπε ο κ. Καρά Αχμέτ). Σε δεύτερη φάση η υποψηφιότητά του τέθηκε ενώπιον όλων των παρατάξεων. Σημειώνεται ότι έλειπε ο κ. Μπένης και η παράταξή του πλην του κ. Γιάννη Τσεγγελίδη. Επίσης έλειπε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» Σωτήρης Τσιακίρογλου που εκπροσωπήθηκε από την κα Αλίκη Μιχαλοπούλου που είναι γραμματέας στο Δημοτικό συμβούλιο και συντόνιζε την διαδικασία. Η κάλπη έβγαλε 21 ψήφους υπέρ Φανουράκη, 2 Λευκά και 1 Άκυρο. Να θυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο απαρτίζεται από 41 συμβούλους και ήταν παρόντες οι 24. Ο κ. Φανουράκης δέχτηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές του δημάρχου κ. Χ. Δημαρχόπουλου ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα και για περισσότερη σύμπνοια μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, αναφερόμενος στην φιλική σχέση που συνδέει τον πρόεδρο Γιάννης Δρεμσίζη με τον αντιπρόεδρο Μανώλη Φανουράκη.

Πρεμιέρα δύο νέων δημοτικών συμβούλων – Ευχές από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους

Παρθενική εμφάνιση δύο νέων δημοτικών συμβούλων που ορκίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα Γιώργο Παπασταματίου και την αποχώρηση του Τοπ Ισμέτ. Πρόκειται για την κα Ειρήνη Πυρνάρη που κάθισε για πρώτη φορά στη θέση του Γιώργου Παπασταματίου στα βόρεια έδρανα της αντιπολίτευσης μαζί με τον Μανώλη Τσέπελη και τον Κενάν Τσερεκτσή. Και οι δύο τους είναι νέοι και σχεδόν συνομήλικοι και όπως ευχήθηκε ο κ. Καμαρίδης που τους καλωσόρισε «να φέρουν νέα πνοή στο δημοτικό συμβούλιο. «Καλή δύναμη» τους ευχήθηκε ο δήμαρχος αφού προηγουμένως έπλεξε το εγκώμιο του Τοπ Ισμέτ που όπως είπε «υπηρέτησε τον θεσμό και την πόλη με ευθύνη, συνέπεια και ήθος». Με θετικά λόγια για τον Τοπ Ισμέτ μίλησε και ο Νίκος Ανταμπούφης που έκανε λόγο για τον ήπιο χαρακτήρα του και την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…