Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στο εξωτερικό η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη

Στο εξωτερικό η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη

0
proponisi lucesku

Η Βουλγαρία επικρατέστερος προορισμός για το «χτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν

Προπονήσεις της ιταλικής Σασουόλο παρακολουθεί ο Λουτσέσκου για να εμπλουτίσει τις προπονητικές γνώσεις του

Μπορεί ακόμη να μην έχει τελειώσει καλά – καλά το πρόγραμμα της Skoda Ξάνθη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τους παίκτες να συνεχίζουν προπονήσεις μέχρι τις 20 Μαΐου, ωστόσο ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει και ήδη οι ιθύνοντες της ΠΑΕ σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για το «χτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», μία από τις πρώτες κινήσεις που έγιναν αφορά την προετοιμασία της ομάδας και το που θα γίνει, με τους αρμόδιους να μελετούν ορισμένες περιπτώσεις από προπονητικά κέντρα του εξωτερικού και να καταλήγουν – εκτός απροόπτου – στη Βουλγαρία και στο ίδιο προπονητικό κέντρο που έγινε και πέρσι, στην πόλη Πράβετς.

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας αφού επιστρέψουν στις αρχές Ιουλίου από τη θερινή τους άδεια, θα πραγματοποιήσουν για ένα 10ήμερο προπονήσεις στο Αθλ. Κέντρο των Πηγαδίων, ενώ στη συνέχεια θα «μετακομίσουν» στο Πράβετς όπου θα παραμείνουν για 12 ημέρες περίπου, για το βασικό μέρος της προετοιμασίας. Εκεί πιθανότατα θα δοθούν και κάποια φιλικά παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια η αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων όπου θα συνεχιστούν οι προπονήσεις ενώ θα δοθούν 3-4 επιπλέον φιλικά παιχνίδια επί ελληνικού εδάφους, μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος στα μέσα Αυγούστου.

Βέβαια όλο αυτό το διάστημα θα «τρέχουν» και τα μετεγγραφικά ζητήματα και οι παίκτες που αποκτηθούν θα ενσωματώνονται σταδιακά στο ομαδικό πρόγραμμα, είτε στη Βουλγαρία ή μετά την επιστροφή στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία για να εμπλουτίσει τις προπονητικές γνώσεις ο Λουτσέσκου

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει παρευρεθεί ως ομιλητής σε σεμινάρια προπονητικής στην Ξάνθη, παραδίδοντας μαθήματα σε επίδοξους τεχνικούς, αυτή τη φορά όμως ο Ρουμάνος τεχνικός της Skoda Ξάνθη παρευρέθηκε σε άλλη ομάδα ως… μαθητής. Συγκεκριμένα ο Λουτσέσκου ταξίδεψε τη Μ. Δευτέρα στην Ιταλία και στην πόλη Σασουόλο, προσκεκλημένος του προπονητή της ομώνυμης ομάδας, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, προκειμένου να παρακολουθήσει προπονήσεις της ιταλικής ομάδας, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A. Έτσι ο προπονητής της Skoda Ξάνθη θα έχει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να δει κάποιες νέες μεθόδους προπόνησης φέρνοντας στη συνέχεια άρωμα… Ιταλίας στο προπονητήριο των Πηγαδίων.

Αποφασίσει για την ανανέωση συμβολαίου ο Γουάλας

Εδώ και μια διετία αγωνίζεται στην Skoda Ξάνθη ο Φερνάντο Γουάλας. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έχει πραγματοποιήσει “γεμάτες” σεζόν. Το 2014-2015 κατέγραψε 29 συμμετοχές (είχε και 1 γκολ), ενώ φέτος έπαιξε σε 22 ματς. Η ξανθιώτικη ΠΑΕ έχει καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση στον 30χρονο αμυντικό για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Λατινοαμερικανός δεν έχει δώσει οριστική απάντηση, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Γουάλας και θέλει να τον διατηρήσει στην ομάδα, με τον παίκτη επίσης να δείχνει πρόθυμος να παραμείνει, κάτι που θα αποφασίσει σύντομα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΟΚ: Ολονύχτιο πάρτυ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Β.Ελλάδας Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδας.…