-300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο, Arborio
-20 γραμμάρια βούτυρο
-1κρεμμύδι
-1 ζωμό λαχανικών
-500 γραμμάρια πράσινα σπαράγγια
-1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
-1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-50 γραμμάρια παρμεζάνα
-Αλάτι και πιπέρι
Βράστε τα σπαράγγια σε άφθονο βραστό νερό και αλμυρό, για 10 λεπτά. Ενώ δεν έχουν βράσει ακόμη τα βυθίζουμε σε κρύο νερό βρύσης. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να διώξουμε τα πολλά υγρά. Σε μια ξύλινη βάση, κόβουμε τις τρυφερές μυτούλες και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το υπόλοιπο σώμα, εκεί που είναι σχετικά μαλακό, σε κομμάτια 1,5 εκ. Ετοιμάζουμε το ριζότο: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεπλένουμε το ρύζι, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι για να ασπρίσει για 3 λεπτά. Ανακατέψτε απαλά και προσθέστε σιγά σιγά και το κρασί και στη συνέχεια το ζωμό διαλυμένο σε αρκετό ζεστό νερό λίγο λίγο ώσπου να το απορροφά το ρύζι. Προσθέτουμε τα κομμένα σπαράγγια και τα αφήνουμε για 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, να μη γίνει χυλός. Προς το τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Το ριζότο τότε χυλώνει, παίρνει βάρος και δίνει αρώματα. Οταν σερβίρετε τοποθετείτε τις μύτες των σπαραγγιών από πάνω