250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1-1,5 κ. γ. κύμινο σκόνη
2 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό ή ανάλογο φρέσκο
4 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. baking powder
λίγη πάπρικα γλυκιά ή καγιέν αν σας αρέσουν τα καυτερά
Για τη σως γιαουρτιού
Λίγο στραγγιστό γιαούρτι
λίγο σουμάκ
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Μουλιάζουμε για ένα 24ωρο τα ρεβίθια σε νερό να τα καλύπτει. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν τα ρεβίθια (αλλά όχι να γίνουν κρέμα). Στο μίγμα μπορείτε να προσθέσετε τα μπαχαρικά σας, διαφορετικά τα προσθέτετε μετά).
Ανακατεύουμε το αλάτι, πιπέρια, κύμινο, μπέκιν και αλεύρι. Θα πρέπει να έχετε ένα μίγμα που όταν το πλάθετε δεν κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή και όλη νύχτα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος σαν καρύδι και τα αφήνουμε έτσι ή τα πατικώνουμε ελαφρώς. Τα τηγανίζουμε σε λάδι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε στο γκριλ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά την κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη σως και σερβίρουμε.