Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβίθια στη γάστρα με πιπεριές Φλωρίνης

Ρεβίθια στη γάστρα με πιπεριές Φλωρίνης

0
revithia-piperies

300 γρ. ρεβίθια, αποφλοιωμένα

300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

150 γρ. ντοματίνια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φύλλο δάφνης

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Σε μια λεκάνη μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα καλύπτει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2-3 ώρες (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα ρεβίθια). Διορθώνουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…