-250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
-150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
-6 αβγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
-250γρ. ζάχαρη
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-80γρ. καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη
-200γρ. μαρμελάδα φράουλα
-300γρ. φράουλες ώριμες ολόκληρες, καθαρισμένες
-χυμό από ½ λεμόνι
Λιώνετε καλά με ένα πιρούνι το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνετε ελαφρώς και στη συνέχεια αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 24 εκ. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο, καθαρό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξετε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι, απλώνετε με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα φράουλα και ψήνετε το γλυκό για 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε τις φράουλες πάνω στη μαρμελάδα. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα ανακατεύοντας για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και περιχύνετε την φραουλόπιτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.