Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Τζίφος» οι εκπτώσεις στην αγορά της Ξάνθης

«Τζίφος» οι εκπτώσεις στην αγορά της Ξάνθης

0
ekptoseis-empros

Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου… Πτώση πάνω από 20% στους τζίρους καταγράφουν τα εμπορικά καταστήματα

Απελπισμένος ο εμπορικός κόσμος. Προχωράει η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας για ην Παρασκευή 11 Μαρτίου όμως με χαμηλές προσδοκίες…

«Μαύρα τα βάφουν» οι έμποροι της πόλης μας κάνοντας ταμείο από τις εκπτώσεις! Αυτή είναι η θλιβερή διαπίστωση για μια ακόμη φορά καθώς μετράνε τους τζίρους και τους βρίσκουν πεσμένους πάνω από 20%!

Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου…

…επισημαίνει το μέλος του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Τσάβας αποτιμώντας την κατάσταση: «Στην αγορά όλοι κλαίνε… Τα εμπορικά καταστήματα περνάνε μαύρες μέρες. Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και έχει τόσες υποχρεώσεις και φόρους να πληρώσει…»! Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Αρσενίου μεταφέρονται την «απελπισία» όπως είπε του κόσμου της αγοράς: «Δεν υπάρχει ελπίδα… Οι ελληνικές επιχειρήσεις δυναμώνουν την οικονομία της Βουλγαρίας και δίνουν θέσεις εργασίας στην γείτονα όχι στην χώρα μας και τίποτε δεν δείχνει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη σ’ αυτή τη χώρα», τονίζει ο κ. Αρσενίου.

«Οι έμποροι είναι γονατισμένοι, είναι αγχωμένοι …Δεν δούλεψε η αγορά στις εκπτώσεις… Έχουμε πτώση πάνω από 20% στους τζίρους μας . Η αγορά της Ξάνθης συρρικνώνεται ,,,μαγαζιά κλείνουν… λεφτά δεν υπάρχουν και επικρατεί μεγάλη απογοήτευση», επισημαίνει και ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγους Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου.

Μια Λευκή νύχτα σε μαύρες μέρες…

Σε καλό δρόμο είναι η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας από τον Εμπορικό σύλλογο Ξάνθης. Βέβαια οι προσδοκίες είναι μικρές καθώς όπως λέει ο κ. Μίλκογλου: «Μια λευκή νύχτα δεν αρκεί να αντιστρέψει το παγερό κλίμα που επικρατεί στην αγορά μας», ωστόσο η προσπάθεια θα γίνει με ανοιχτά τα καταστήματα όχι μόνο του κέντρου αλλά και στις γειτονιές την Παρασκευή 11 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ. Όπως ανέφερε ο κ. Μίλκογλου θα υπάρχουν πολλά events και πολλά τοπικά μουσικά σχήματα που θα δίνουν ένα τόνο γιορτής. Να σημειώσουμε ότι ο Εμπορικός σύλλογος για να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια απευθύνθηκε στην Π.Ε. Ξάνθης, στον δήμος Ξάνθης που ενώ ήταν θετικοί στο αίτημα στην συνέχεια δήλωσαν αδυναμία καθώς η τροπολογία του νόμου δεν τους επιτρέπει να εκταμιεύσουν στις προθεσμίες αυτές. Μόνο το Επιμελητήριο Ξάνθης κατάφερε και έδωσε το ποσό των 700 ευρώ κι αυτό όχι ως έκτακτη χορηγία αλλά ως προκαταβολή της ετήσιας τακτικής ενίσχυσης που δίνει επί των εισφορών του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…