Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Οργή Μπένη για τη διαρροή, την επίθεση και τα σχόλια

Οργή Μπένη για τη διαρροή, την επίθεση και τα σχόλια

0
benis 5

Κατηγορεί με οξείς χαρακτηρισμούς τη Δημοτική Αρχή για τη διαρροή της πειθαρχικής απόφασης που τον θέτει σε 6μηνη αργία

Μύδροι κατά του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και του γραμματέα ΝΕ για την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του μέσω της ιστοσελίδας της τοπικής κομματικής οργάνωσης

Στη διαρροή της πειθαρχικής απόφασης που τον θέτει σε 6μηνη αργία από τη θέση του δημοτικού συμβούλου αναφέρεται ο Δημήτρης Μπένης με δημόσια δήλωσή του, επικρίνοντας και κατηγορώντας τόσο τη Δημοτική Αρχή που διέρρευσε τη σχετική απόφαση που ήταν χαρακτηρισμένη ως εμπιστευτική, αλλά και τον τρόπο που ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την είδηση μέσω της ιστοσελίδα τους. Η δήλωση περιλαμβάνει και σχόλια για τον τρόπο που τοπική εφημερίδα διαχειρίστηκε την παραπάνω πληροφορία.

Ο Δημήτρης Μπένης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμετέχω» και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών εξηγεί ότι η πρωτόδικη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αφορά σε μια υπόθεση του 2011 σχετικά με την συμμετοχή του σε Τρία Δημοτικά Συμβούλια από τα οποία θα έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση και για δύο υπογραφές που έβαλε αντί του Δημάρχου, καθόλα νόμιμες, όπως τις χαρακτηρίζει. Για τις πράξεις αυτές θεωρήθηκε ότι υπέπεσε σε υπηρεσιακή αμέλεια και για τον λόγο αυτό, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της, του επέβαλε την ποινή της αργίας για έξι μήνες.

«Το νόμιμο δικαίωμα του καθ’ ενός, είναι να προσφύγει σε ανώτερο όργανο και να περιμένει την τελεσιδικία της πράξης .Αυτό έκανα και εγώ, μόνο που στην δική μου την περίπτωση, αντί να περιμένουν την απόφαση του ανωτάτου οργάνου, η Δημοτική Αρχή διέρρευσε προς την εφημερίδα την απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία ήταν εμπιστευτική, με απώτερο σκοπό βέβαια, τον πολιτικό μου διασυρμό και πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα με αναγκάσουν να σταματήσω να αντιπολιτεύομαι τις πρακτικές τους», σημειώνει ο κ. Μπένης, συμπληρώνοντας: «επέλεξα μέχρι σήμερα να μην απαντήσω, διότι τι να απαντήσεις σε αυτήν την κατάντια της Δημοτικής Αρχής όπου δεν σέβεται ούτε τους νόμους τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετεί (εμπιστευτικό ,προσωπικά δεδομένα ,το τεκμήριο της αθωότητας κ.λ.π)».

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος, δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός ότι διάβασε στο διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του Σύριζα Ξάνθης, «την αναπαραγωγή της είδησης και μάλιστα την προσπάθειας της σύνδεσης της δικιάς μου υπόθεσης, με υπόθεση άλλου Αυτοδιοικητικού». Ο ίδιος συνεχίζει: «αν λοιπόν στην Δημοτική αρχή μπορώ να καταλάβω τον πανικό για όσα θα έρθουν και την έλλειψη αρχών, με την διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων και πολλά άλλα, ο Γραμματέας του Σύριζα δεν κατάλαβα από πότε αυτοανακηρύχθηκε σερίφης της πόλης και κρίνει τους πάντες και τα πάντα και μάλιστα χωρίς να ελέγξει την νομιμότητα ή έστω να ρωτήσει για την πραγματική διάσταση της υπόθεσης». Ο κ. Μπένης απευθύνεται μάλιστα και προσωπικά στον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «μάλλον έχετε μπερδέψει τους ρόλους σας κύριε Χατζηθεοδώρου εκεί στον Σύριζα και αντί να κατεβάσετε το κεφάλι και να ζητήσετε μια μεγάλη συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο, πετώντας λάσπη με τον ανεμιστήρα. Εκτός και αν έχετε την εντύπωση, ότι αφού ο υπουργός σας προσπαθεί να επηρεάσει την δικαιοσύνη έτσι και εσείς, έχετε το δικαίωμα να καταδικάζετε ανθρώπους. Επειδή ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, θα σας συμβούλευα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός ειδικά σε τέτοια θέματα, γιατί κάποιοι από εμάς, την πορεία μας και τις αξίες μας, δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν νεόκοπο γραμματέα, ούτε σε κατώτερους των περιστάσεων Δημοτικούς άρχοντες».

Ο κ. Μπένης καταλήγει: «αν στα είκοσι και, χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που διαχειρίστηκα αυτό που βρήκαν να μου προσάψουν είναι υπηρεσιακή αμέλεια, τότε για μένα είναι τίτλος τιμής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Χατζηγκενέ με την υφυπουργό Μεταφορών Χ. Αλεξοπούλου

Συζήτηση και συντονισμός με αφορμή την ανακήρυξη του 2024 σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και …