6 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. ζάχαρη καστανή
180 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους + 50 γρ. για το σοτάρισμα
1/2 κ.γ. κανέλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το 180 γρ. βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την ψιχουλιαστή ζύμη και προσθέτουμε από πάνω τα μήλα. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας την υπόλοιπη ζύμη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου για περίπου 35-40 λεπτά.