-80 ml έ.π. ελαιόλαδο
-150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-100 γρ. πράσινες, πιπεριές σε κυβάκια
-100 γρ. κόκκινες, πιπεριές σε κυβάκια
-20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
-αλάτι
-120 γρ. ρύζι, μακρύκοκκο
-350 γρ. ντομάτα, κονκασέ (από κονσέρβα)
-750 ml ζωμός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου) ή νερό
-120 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
-500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι
-20 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
-20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-45 γρ. κάππαρη
Ζεσταίνουμε µια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 5 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Αλατίζουμε ξανά, αν χρειάζεται, προσθέτουμε την ντομάτα και τον ζωμό, τα αφήνουμε να πάρουν µια βράση και αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον αρακά και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και την κάππαρη.