για τη βάση
-200 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο
-250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
για την κρέμα
250 γρ. σοκολάτα λευκή, ψιλοκομμένη
230 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
για τη σως καραμέλας
-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Σε ένα βαθύ σκεύος, αναμειγνύουμε το βούτυρο αγελάδος ανάλατο με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αφαιρούμενο πάτο διαμ. 28 εκ, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Φτιάχνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα. Χτυπάμε τα τυριά με τη βανίλια και τις 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντάς τα καλά. Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών πάνω από την παγωμένη βάση και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ σιλικόνης. Μόλις αλλάξει χρώμα το γάλα και πάρει αυτό της καραμέλας, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ξεφορμάρουμε το γλυκό, το μεταφέρουμε σε μεγάλη πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σως καραμέλας. Σερβίρουμε αμέσως.